Komentara: 23
Pregleda: 6074

Subotici 44 miliona dinara za vodne objekte i atarske puteve

01.06.2019. u 14:15h
Izvor: TV Subotica
Subotica je na konkursu Pokrajine za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i izgradnju vodnih objekata dobila više od 44 miliona dinara.
Subotici 44 miliona dinara za vodne objekte i atarske puteve

Ugovore predstavnicima lokalnih samouprava juče su u Bečeju uručili potpredsednik Pokrajinske vlade,  Đorđe Milićević, i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivrede i šumarstvo, dr Vuk Radojević.

Na konkursu za  vodne objekte Subotica je dobila sredstva za dve investicije: za izgradnju pomoćnog objekta za dezinfekciju vode u Starom Žedniku i Bajmoku, kao i za deo kanalizacione mreže u Mačvanskoj ulici.

- Mačvanaska ulica je izuzetno značajna jer se time produžuje infrastrukturni deo kanalizacije koji nam se oslanja na industrijsku zonu - rekao je Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove

Zahvaljujući drugom ugovoru, urediće se atarski putevi u Donjem gradu, Paliću, Bikovu, Čantaviru i Tavankutu.

- Odlučili smo se da ovaj put pored ravnanja dodamo još sloj tucanika ili šljunka, što je svakako trajnije rešenje - dodao je Vukelić

Sredstva za sufinansiranje projekata dobile su ukupno 33 lokalne samouprave, a sve u okviru investicionog ciklusa vrednog više od milijardu dinara, koji je pokrenula Pokrajinska vlada, poručuju nadležni. S jedne strane, ide se ka tome da se izgradi nedostajuća infrastruktura u oblasti vodovodne i kanalizacione mreže, dok se s druge, uređenjem atarskih puteva ulaže i u poljoprivredu.

- Investicioni ciklus koji će u ove 33 lokalne samouprave pre svega značiće poboljšanje kvaliteta života, u smislu izgradnje vodnih objekata i kanalizacione mreže, a znamo kakvi su problemi, u tom smislu, širom Vojvodine, znamo kakve probleme u ekološkom smislu izaziva nepokrivenost kanalizacionom mrežom i odvod fekalnih voda - rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade

Za konkursnu liniju za sufinansiranje vodnih i kanalizacionih objekata izdvojeno je 600 miliona dinara, dok je za atarske puteve Pokrajina opredelila 450 miliona. Nadležni podsećaju da je za tri godine u agrar uloženo 20 milijardi, koje su dodeljene na  čak 140 konkursa.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 6074
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.