Komentara: 1
Pregleda: 1995

Subotici 12,7 miliona dinara za prevoz učenika srednjih škola na teritoriji APV

30.05.2018. u 10:18h
Izvor: Subotica.com
Subotici 12,7 miliona dinara za prevoz učenika srednjih škola na teritoriji APV

U sedištu Vlade AP Vojvodine, u Novom Sadu, juče je potpisan ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice i grada Subotice o regresiranju prevoza učenika srednjih škola u međugradskom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine za period januar-decembar 2018. godine.

Predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirović, je izrazio veliko zadovoljstvo što Vlada AP Vojvodine pomaže lokalne samouprave i kroz ovaj vid saradnje i najavio je nastavak regresiranja troškova prevoza učenika srednjih škola i u narednim godinama.

Grad Subotica je aplicirao na konkurs za dodelu sredstava za prevoz učenika srednjih škola  na kojem je Subotici dodeljeno 12,7 miliona dinara.

Subotici 12,7 miliona dinara za prevoz učenika srednjih škola na teritoriji APV

Na svečanosti prilikom potpisivanja ugovora sa predstavnicima 44 lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine Mirović je rekao da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se njim, kako je naveo, šalje poruka podrške učenicima koji su odabrali školovanje izvan mesta u kojima žive.

Mirović je takođe podsetio da je Pokrajinska vlada, za nepune dve godine izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, te da je za tu namenu izdvojila gotovo 668 miliona dinara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš, rekao je da je ovaj konkurs samo jedan u nizu pokazatelja kontinuirane i plodonosne saradnje između lokalnih samouprava i pokrajinskih vlasti.

Subotici 12,7 miliona dinara za prevoz učenika srednjih škola na teritoriji APV

Ugovor u ime subotičke lokalne samouprave potpisala je Jasmina Stevanović, sekretar sekretarijata za društene delatnosti a, kako je najavljeno, prenos sredstava za period januar – jun 2018., biće realizovan odmah nakon potpisivanja ugovora.

Po rečima Stevanović, Grad Subotica je Finansijskim planom u budžetu Grada za putovanja učenika predvideo 43,77 miliona dinara, a broj učenika putnika ove godine je 1382. Socijalno ugroženim učenicima,  a takvih je 154 u ovoj godini, Grad u potpunosti finansira prevoz.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1995
Povezane teme

jasmina stevanović

igor mirović

autonomna pokrajina vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.