Komentara: 0
Pregleda: 2166

Subotičanka u finalu takmičenja Besede u Zoranovu čast

10.03.2009. u 21:15h
Izvor: RTV Yueco
Subotičanka u finalu takmičenja Besede u Zoranovu čast

Drugo polufinale besedništva u čast Zorana Đinđića, održano je sinoć na sceni Jadran. Pobednica subotičkog kvalifikacionog takmičenja, Maja Erić, zajedno sa još troje takmičara, Jelenom Beloš iz Kikinde, Filipom Gurjanovim iz Novog Sada i Predragom Zenovićem iz Beograda, svojom besedom plasirala se u finale takmičenja koje će se održati u Beogradu u četvrtak.

Sedam takmičara, koji su u svojim gradovima pobedili na kvalifikacionim takmičenjima, nadmetali su se u besedništvu i svi oni su bili veoma ubedljivi u svom izlaganju. Mnogi su imali veoma karitičan stav prema situaciji u našoj zemlji, ali su u svojim besedama istakli vizije bolje Srbije. Subotičanka, Maja Erić je i ovoga puta uspela da ubedi žiri i svoju driljivu priču iz života prezentuje veoma dobro. Ona će zajedno sa četvoro pobednika iz niškog polufinala i sa troje takmičara koji su se u našem gradu plasirali u finale, takmičiti u Beogradu 12. marta.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja i jedan od članova žirija, Oliver Dulić, smatra da je izuzetno bitno da mladi ljudi imaju ovakve stavove i na adekvatan naćin prenose ideje i vrednosti koje je propagirao Zoran Đinđić. Dulić tvrdi da je jako ohrabrujuće gladati ljude koji imaju potencijal da jednog dana vode čitavu državu, a naročito mu je bitno da se oni trude da pokažu svoje umeće.

Takmičenje „Besede u Zoranovu čast" organizuju Demokratska stranka i Fond "Dr Zoran Đinđić", a ideja je da mladi, promovišući vrednosti i ideje koje je definisao Zoran Đinđić, iskažu liderske potencijale i unaprede svoje besedništvo.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2166
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.