Komentara: 5
Pregleda: 5892

Subotičanin šampion na Svetskoj ornitološkoj smotri

23.01.2018. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
Posle 27 godina avikulturisti iz Srbije su uzeli učešće na Svetskom ornitološkom šampionatu, 66. po redu, koji se proteklog vikenda održao u italijanskom gradu Ćezeni. Zahvaljujući jednom Subotičaninu slušala se himna Srbije!
Subotičanin šampion na Svetskoj ornitološkoj smotri

Avikultura je praksa držanja i uzgajanja ptica (Aves) uz kulturu koja to prati. Generalno, nije fokusirana samo na uzgoj nego i na očuvanje prirodnih staništa ptica i podizanje društvene svesti o njihovom značaju.

Na ovoj svetskoj smotri državu Srbiju su predstavjala 12 odgajivača sa ukupno 36 ptica, od ukupno 4000 izlagača. Na izložbi  je bilo izloženo 32.200 jedinki, što je apsolutni svetski rekord po broju izloženih ptica.

Subotičanin šampion na Svetskoj ornitološkoj smotri

U ovoj izuzetnoj konkurenciji, gde su se ptice takmičile u mnogim kategorijama, predsednik srpske ornitološke federacije, Robert Tomek iz Subotice, zabeležio je istorijski uspeh osvojivši 1. mesto  u sekciji F1- 232 sa smeđom australijskom ringel zebom i tako posle 27 godina doneo prvu medalju za Srbiju sa ove najznačajnije svetske manifestacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5892
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.