Komentara: 9
Pregleda: 7241

Subotičanin pobednik državnog takmičenja iz hemije

23.06.2013. u 14:00h
Izvor: Portal "5+"
Nikola Horvacki, koji je proglašen za učenika generacije u Hemijsko-tehnološkoj školi, osvojio je prvo mesto na državnom takmičenju „Grand prix chimique“, održanom 15. juna na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Subotičanin pobednik državnog takmičenja iz hemije

Nikola je, sa osvojena 74 poena, nadmašio drugoplasiranog Srđana Čalmića, učenika Tehničke škole „Pavle Savić“ iz Novog Sada, koji je osvojio 66 poena. Osvajanje prvog mesta talentovanom Subotičaninu obezbedilo je plasman na Međunarodno „Grand prix chimique“ takmičenje.

- GRAND PRIX CHIMIQUE  ili Velika nagrada hemije, takmičenje iz hemije srednjih stručnih škola hemijske orijentacije, ima za cilj negovanje struke hemijskog laboranta i unapređivanje međunarodnih kontakata u hemiji. Prema Pravilniku, takmičenje je osmišljeno tako da omogućava uspostavljanje prijateljskih veza među mladim ljudima iz različitih zemalja i da se na taj način ohrabruje međunarodna saradnja i razumevanje. Namera ovog takmičenja je podsticanje rada učenika zainteresovanih za hemiju preko samostalnog i kreativnog rešavanja hemijskih laboratorijskih problema – objašnjava profesorica Nataša Nikoloski, mentor Nikole Horvackog.

Da je osim talenta koji učenik poseduje, za uspeh važno i ko mu je profesor i škola koju pohađa, dokaz je upravo činjenica da učenici profesorice Nikoloski ovaj uspeh ponavljaju već treći put! Naime, ona je bila mentor i Viktoru Čoliću koji je bio prvak „Grand prix chemique“ takmičenja 2003. godine, kao i Igoru Uroševiću koji je 2011. osvojio prvo mesto. Oba učenika su ostvarila lep plasman i na međunarodnom takmičenju.

Subotičanin pobednik državnog takmičenja iz hemije

Takmičar Nikola Horvacki i profesorica Nataša Nikoloski

Izvor: Portal "5+"
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7241
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.