Komentara: 21
Pregleda: 11855

Subotičani već strahuju od petardi

17.12.2016. u 16:19h
Izvor: Subotičke novine
U Subotici već od ranog poslepodneva, u centru, a još više u sporednim ulicama, odjekuju eksplozije pirotehničkih sredstava, a građani se već nerviraju zbog jakih eksplozija i u večernjim satima, iako su praznici tek na pragu.
Subotičani već strahuju od petardi

Petarde se prodaju čak i na ulici, pošto je i u centru Subotice postavljeno desetine tezgi sa vrlo različitom, prazničnom i ukrasnom robom, a među raznim rekvizitima, provlače se i pirotehnička sredstva.

Na buvljaku su još jeftinija, a prodavci kažu da se sve više prodaju petarde, ali da se niko još nije zvanično žalio da je ugrožen mir ili bezbednost građana, a da oni kupcima ne traže lične karte.

- Svake godine je u ovom periodu prodaja pirotehnike najveća, a najčešće je kupuju mladi i to u većim količinama, kaže jedan od prodavaca, i tvrdi da ih nije posetila inspekcija, jer nije zabranjena ovlašćena prodaja.

Zakonom je zabranjeno korišćenje na javnim mestima i u zatvorenom prostoru, ali maloletna lica o tome i ne razmišljaju, iako nisu retki slučajevi da neko bude i povređen na ulici. Policija tada podnosi krivične prijave za narušavanje javnog reda i mira, usled paljenja pirotehničkih sredstava, a predviđene su i kazne od 10.000 do 50.000 dinara ili rad u javnom interesu, u trajanju od 40 do 120 časova.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 11855
Povezane teme

petarde

pirotehnička sredstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.