Komentara: 14
Pregleda: 8814

Subotičani savesniji, ostaju kod kuće za vreme zabrane kretanja

25.03.2020. u 11:43h > 15:20
Izvor: Subotica.com
Posle nekoliko dana privikavanja, ali verovatno i pod utiskom već izrečenih ozbiljnih novčanih kazni, Subotičani su postali odgovorniji i savesniji. Noć je protekla mirno, nije bilo kršenja policijskog časa.
Subotičani savesniji, ostaju kod kuće za vreme zabrane kretanja

Tokom jučerašnjeg dana pred Prekršajnim sudom u Subotici nije bilo podnetih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja zabrane kretanja, a tokom policijskog časa noćas ni policija nije imala problema sa građanima.  Ipak, da noć ne protekne baš idelano, pobrinuo se jedan nesavesni građanin kojeg je policija zadržala zbog kršenja propisane mere samoizolacije ali i za nasilja u porodici, te je protiv njega podneto više krivičnih prijava i tokom dana biće priveden Osnovnom javnom tužiocu.

Ovo je svakako pohvalno i nadamo se da će takvo razmišljanje i takav odnos prema zakonskim merama i aktuelnom epidemiološkom situacijom ostati u savesti naših sugrađana. Podsetimo, za sva lica koja prekrše meru zabrane kretanja na javnom prostoru, bilo da su u pitanju lica starosti 65 godina i više, ili građni koji ne poštuju policijski čas, izriče se prekršajna prijava koja sa sobom nosi novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Dozvola za kretanje tokom policijskog časa izdaje se isključivo licima ispod 65 godina starosti, a izdaje ju nadležni organ, odnosno poslodavac uz odobrenje nadležnog organa. Cilj ove mere je da sva lica koji nemaju neodložne obaveze, u službi nesmetanog rada i funkcionisanja, ne borave u javnosti kako bi se ograničila i usporila lokalna transmisija korona virusa.

#OstaniKodKuće

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 8814

Povezana vest

Povezane teme

subotička policija

Policija Subotica

vanredno stanje

prekršajni sud

policijski čas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.