Komentara: 30
Pregleda: 5255
Foto

„Suboticagas“ obeležio 18 godina postojanja

01.12.2023. u 14:24h
Izvor: Subotica.com
Svečanošću u Velikoj većnici Gradske kuće JKP „Suboticagas“ obeležio je danas 18 godina postojanja i rada. Jedno od najmlađih javnih preduzeća punoletstvo slavi sa 12.000 korisnika priključenih na 700 kilometara gasovodne mreže.
„Suboticagas“ obeležio 18 godina postojanja

Preduzeće je odlukom Skupštine grada osnovano 2005. godine, a do tada je bilo deo „Subotičke toplane“. Tada je počeo i intenzivan rad na gasifikaciji grada sa prigradskim naseljima Palić i Kelebija, a ove godine na mrežu će biti povezan i Šupljak.

„Suboticagas“ obeležio 18 godina postojanja

 - Moram da izrazim zadovoljstvo što se svih ovih godina planom gasifikacije radi na ravnomernom širenju gasovodne mreže i što se na taj način stvara mogućnost da svi naši sugrađani, bez obzira da li žive u gradskim ili prigradskim mesnim zajednica, koriste veoma jednostavno, pouzdano i ekološki prohvatljivo grejanje na gas – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić - Ovo je takođe trenutak da rukovostvu i svim zaposlenima, naročito tehničkoj službi, izrazim zahvalnost na maksimalnom angažovanju da u najkraćem mogućem roku otklone zastoje na više lokacija u našem gradu izazvane prespajanjem novog gasovoda sa postojećom mrežom koji su doveli do privremene obustave snabdevanja. Ti radovi su izvedeni u okviru veoma značajnog projekta za naš grad i našu zemlju “Rekonstrukcija i modernizacija ruge Beograd – Budimpešta”.

Po rečima zamenika gradonačelnika Imrea Kerna „Suboticagas“ je jedno od najuspešnijih javnih preduzeća koje je sopstvenim sredstvima investiralo u proširenje mreže, a veliki deo dobiti uplaćivalo u budžet grada.

„Suboticagas“ obeležio 18 godina postojanja

 - Od svog osnivanja, proteklih 18 godina, “Suboticagas” je stavio značajan trag na život u našem gradu. Poslovanje preduzeća je za čistu desetku, i to ne samo u finansijskom pogledu, nego po principu dobrog gazed tokom cele godine brine o potrošačima – istakao je Kern - Ima još prostora za priključenje novih korisnika na distributivnu gasnu mrežu, ali možemo biti sigurni da je ovo preduzeće dokazalo svojim dosadašnjim radom da je uspešno ostvarilovalo zacrtane ciljeve i da će i dalje biti na usluzi građanima Subotice.

Svake godine „Suboticagas“ projektuje i izgradi 20 kilometara gasovodne mreže sa mogućnošću priključenja oko 500 novih korisnika. Otplata priključka je od prošle godine moguća i na rate, modernizovan je sajt, korisnici mogu da provere svoje račune i plate ih putem e-fakture.

„Suboticagas“ obeležio 18 godina postojanja

 - Kada je u pitanju pokrivenost  grada sa Kelebijom i Palićem i u budućnosti sa Šupljakom, imamo više od 90 posto pokrivenosti gasovodnom mrežom, ukoliko uzmemo u obzir regulisane ulice. Ono što su planovi da i dalje uspešno poslujemo, da naš stručni kadar poboljšamo, da imamo više zaposlenih. Imamo 14 dežurnih  koji su 24 sata na terenu i opslužuju 12.000 korisnika - objašnjava direktorka Timea Radulović Horvat – Za iduću godinu već se projektuje 20 novih kilometara gasne mreže u devet mesnih zajednica.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom 18 godina poslovanja preduzeća JKP „Suboticagas" Svečanost povodom 18 godina poslovanja preduzeća JKP „Suboticagas" Svečanost povodom 18 godina poslovanja preduzeća JKP „Suboticagas" Svečanost povodom 18 godina poslovanja preduzeća JKP „Suboticagas" Svečanost povodom 18 godina poslovanja preduzeća JKP „Suboticagas" Svečanost povodom 18 godina poslovanja preduzeća JKP „Suboticagas" Svečanost povodom 18 godina poslovanja preduzeća JKP „Suboticagas" Svečanost povodom 18 godina poslovanja preduzeća JKP „Suboticagas"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 1 dan
Komentara: 30
Pregleda: 5255
Povezane teme

suboticagas

imre kern

stevan bakić

timea horvat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.