Komentara: 20
Pregleda: 2342
Foto

Subotica ugostila članove i predstavnike Sportskog saveza Srbije

17.09.2020. u 13:20h
Izvor: Subotica.com
Subotica je danas bila domaćin panel diskusije o primeni i izmenama Zakona o sportu, koja je okupila 13 teritorijalnih sportskih saveza koji deluju u okviru Sportskog saveza Srbije, a njihove predstavnike, predsednika Davora Štefaneka, sekretara Gorana Marinkovića i pravnog savetnika profesora Nenada Đurđevića, primili su gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada Balint Pastor.
Subotica ugostila članove i predstavnike Sportskog saveza Srbije

Kvalitetnu diskusiju i ugodan boravak u našem gradu, učesnicima panela poželeo je gradonačelnik Stevan Bakić, istakavši da je Sportski savez Subotice jedan od najaktivnijih članova Sportskog saveza Srbije koji u svojojoj strukturi ima približno 150 sportskih klubova, društava i saveza.

- Sportski savez Subotice okuplja veliki broj šampiona i moram da naglasim da u ovom formatu funkcioniše još od davne 1961. godine. Grad Subotica je mnogo uložio u sportsku infrastrukturu, uz ogromnu pomoć republike i pokrajine, i nadam se da ćemo i u budućnosti zajednički da izgradimo još projekata od sportskog značaja - izjavio je Bakić.

Prvi sastanak sa predstavnicima novog gradskog rukovodstva, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, ocenio je kao pozitivan, izrazivši nadu da će i u budućnosti saradnja sa lokalnom samoupravom biti na visokom nivou jer je, kako je objasnio, to najbolji način da se pomogne sportu u celini.

- Ja nikada nisam zadovoljan, već težim da se sport digne na još veći nivo i da imamo još više šampiona. Subotica je grad sporta ne od juče ili danas, nego od pre 50 i više godina, svi smo ponosni na naše prethodnike, kao i ja na svog trenera Sretena Damjanovića, koji je predsednik Sportskog saveza Subotice. Pre tri godine mi je pripala čast da vodim Sportski savez Srbije i mislim da to dobro radim, zajedno sa svojim glavnim saradnikom Goranom Marinkovićem, i mogu samo da obećam da ćemo da nastavimo saradnju kao što je i bila, da organizujemo ovakve panel diskusije i Male sajmove sporta, kao što smo ove godine već održali u Subotici, jer Subotica je izvanredan domaćin, ima izvanredne sportiste i mislim da i Grad Subotica treba da nastavi da ulaže u sport kao što je to i do sada radio - rekao je Štefanek.

Predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, istakao je da je velika čast što su na čelu Sportskog saveza Srbije upravo Subotičani, te da sport u našem gradu od toga može samo da ima koristi, kako se pokazalo i u prethodne tri godine.

- Ono što je takođe bitno, jeste da Zakon o sportu treba da se menja i praksa uvek pokazuje da postoje neki problemi u primeni, stoga ćemo se truditi da u nekom budućem periodu Zakon o sportu bude bolji i da pre svega odgovora deci, ali i da ispunjava one ciljeve koje su zakonodavac i Vlada Srbije zacrtali još pre nekoliko godina kada je usvojen u Narodnoj skupštini - poručio je Pastor.

Nakon prijema započeo je radni deo koji se realizovao kroz panel diskusiju, a tema je bila primena i izmene Zakona o sportu.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 20
Pregleda: 2342
Povezane teme
davor štefanek balint pastor sportski savez subotice sportski savez srbije stevan bakić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.