Komentara: 20
Pregleda: 3124
Foto

Subotica ugostila članove i predstavnike Sportskog saveza Srbije

17.09.2020. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
Subotica je danas bila domaćin panel diskusije o primeni i izmenama Zakona o sportu, koja je okupila 13 teritorijalnih sportskih saveza koji deluju u okviru Sportskog saveza Srbije, a njihove predstavnike, predsednika Davora Štefaneka, sekretara Gorana Marinkovića i pravnog savetnika profesora Nenada Đurđevića, primili su gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada Balint Pastor.
Subotica ugostila članove i predstavnike Sportskog saveza Srbije

Kvalitetnu diskusiju i ugodan boravak u našem gradu, učesnicima panela poželeo je gradonačelnik Stevan Bakić, istakavši da je Sportski savez Subotice jedan od najaktivnijih članova Sportskog saveza Srbije koji u svojojoj strukturi ima približno 150 sportskih klubova, društava i saveza.

Subotica ugostila članove i predstavnike Sportskog saveza Srbije

- Sportski savez Subotice okuplja veliki broj šampiona i moram da naglasim da u ovom formatu funkcioniše još od davne 1961. godine. Grad Subotica je mnogo uložio u sportsku infrastrukturu, uz ogromnu pomoć republike i pokrajine, i nadam se da ćemo i u budućnosti zajednički da izgradimo još projekata od sportskog značaja - izjavio je Bakić.

Prvi sastanak sa predstavnicima novog gradskog rukovodstva, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, ocenio je kao pozitivan, izrazivši nadu da će i u budućnosti saradnja sa lokalnom samoupravom biti na visokom nivou jer je, kako je objasnio, to najbolji način da se pomogne sportu u celini.

Subotica ugostila članove i predstavnike Sportskog saveza Srbije

- Ja nikada nisam zadovoljan, već težim da se sport digne na još veći nivo i da imamo još više šampiona. Subotica je grad sporta ne od juče ili danas, nego od pre 50 i više godina, svi smo ponosni na naše prethodnike, kao i ja na svog trenera Sretena Damjanovića, koji je predsednik Sportskog saveza Subotice. Pre tri godine mi je pripala čast da vodim Sportski savez Srbije i mislim da to dobro radim, zajedno sa svojim glavnim saradnikom Goranom Marinkovićem, i mogu samo da obećam da ćemo da nastavimo saradnju kao što je i bila, da organizujemo ovakve panel diskusije i Male sajmove sporta, kao što smo ove godine već održali u Subotici, jer Subotica je izvanredan domaćin, ima izvanredne sportiste i mislim da i Grad Subotica treba da nastavi da ulaže u sport kao što je to i do sada radio - rekao je Štefanek.

Predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, istakao je da je velika čast što su na čelu Sportskog saveza Srbije upravo Subotičani, te da sport u našem gradu od toga može samo da ima koristi, kako se pokazalo i u prethodne tri godine.

Subotica ugostila članove i predstavnike Sportskog saveza Srbije

- Ono što je takođe bitno, jeste da Zakon o sportu treba da se menja i praksa uvek pokazuje da postoje neki problemi u primeni, stoga ćemo se truditi da u nekom budućem periodu Zakon o sportu bude bolji i da pre svega odgovora deci, ali i da ispunjava one ciljeve koje su zakonodavac i Vlada Srbije zacrtali još pre nekoliko godina kada je usvojen u Narodnoj skupštini - poručio je Pastor.

Nakon prijema započeo je radni deo koji se realizovao kroz panel diskusiju, a tema je bila primena i izmene Zakona o sportu.

Subotica ugostila članove i predstavnike Sportskog saveza Srbije

Izvor: Subotica.com
Prijem za predstavnike Sportskog savez Srbije Prijem za predstavnike Sportskog savez Srbije Prijem za predstavnike Sportskog savez Srbije Prijem za predstavnike Sportskog savez Srbije Prijem za predstavnike Sportskog savez Srbije Prijem za predstavnike Sportskog savez Srbije Prijem za predstavnike Sportskog savez Srbije Prijem za predstavnike Sportskog savez Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 3124
Povezane teme

davor štefanek

balint pastor

sportski savez subotice

sportski savez srbije

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.