Komentara: 0
Pregleda: 6112
Video
Foto

Subotica u novom pohodu na titulu takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

09.05.2018. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Subotica u novom pohodu na titulu takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Šest devojčica iz Subotice Maša Čegar, Nikoleta Jakša, Eleonora Zedi, Henrieta Maronka, Enike Meznerič i Aleksandra Ziđarev, koje će na ovogodišnjem takmičenju "Srbija u ritmu Evrope" predstavljati naš grad, dobile su na poklon patike od "Office shoes", koje će činiti deo njihove uniforme na defileu u Nišu.

- Devojčice su se veoma obradovale i mnogo im znači podrška "Office shoes", jer su dobile patike koje ne samo da će biti deo njihove uniforme, već će im služiti i za sam put, ali i kao uspomena na ovo veliko dečije takmičenje. Ovo sponzorstvo dobijeno je u saradnji sa Gradom, uz pomoć Miroslave Babić, te se zahvaljujemo svima koji su nam pružili podršku - rekla je Adrijana Bezdan Cerna, koordinator grupe "Subotica u ritmu Evrope" i majka jedne od devojčica.

Subotica u novom pohodu na titulu takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Takmičenje "Srbija u ritmu Evrope" nastalo je 2008. godine, s ciljem da se osnovci i srednjoškolci Srbije upoznaju sa kulturom evropskih zemalja, kroz pesmu i igru. Na ovogodišnjoj manifestaciji, predstavnice našeg grada će modernim plesom i pesmom predstavljati državu Mađarsku.

- Pripreme traju još od januara i one zaista vredno rade na tome kako bi naredne godine dovele ovu manifestaciju u Suboticu. Pošto predstavljaju našeg severnog suseda, sam ambasador Mađarske je odabrao pesmu uz koju će se devojčice plesati i pevati, a to je "Ragyog a szívem" od Mohamed Fatime. Sistem glasanja biće nešto drugačiji ove godine, s obzirom na to da će se nedelju dana pre početka takmičenja moći glasati za naše devojčice, kao i za vreme trajanja same manifestacije. Nadamo se da ćemo ove godine uspeti da pobedimo - poručila je Bezdan Cerna.

Subotica u novom pohodu na titulu takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Devojčice su prethodne godine, kada su predstavljale državu Portugal, osvojile drugo mesto, s jednakim brojem bodova kao i predstavnici Niša, a konačnu odluku doneo je tadašnji domaćin festivala Sombor, koji je pobedu dodelio timu iz Niša. Takmičenje "Srbija u ritmu Evrope" ove godine održaće se 16. juna u sportskom centru "Čair", gde će se takmičiti deca iz 22 grada Srbije.

Izvor: Subotica.com
Dodela poklona za subotički tim "Srbija u ritmu Evrope" Dodela poklona za subotički tim "Srbija u ritmu Evrope" Dodela poklona za subotički tim "Srbija u ritmu Evrope" Dodela poklona za subotički tim "Srbija u ritmu Evrope" Dodela poklona za subotički tim "Srbija u ritmu Evrope" Dodela poklona za subotički tim "Srbija u ritmu Evrope" Dodela poklona za subotički tim "Srbija u ritmu Evrope" Dodela poklona za subotički tim "Srbija u ritmu Evrope"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6112
Povezane teme

ritam evrope

srbija u ritmu evrope

subotica u ritmu evrope

takmičenje

pesma evrope

deca iz subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.