Komentara: 16
Pregleda: 9131
Foto

"Subotica-trans" nastavlja sa podmlađivanjem voznog parka

13.06.2018. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Novi autobus marke "Ikarbus", koji je planiran javnom nabavkom od prošle godine, stigao je u JP "Subotica-trans", čime je nastavljeno prodmlađivanje voznog parka preduzeća. Novi autobus saobraćaće na međumesnim linijama, a do kraja godine planirana je nabavka još jednog autobusa za gradski i mini busa za prigradski saobraćaj.
"Subotica-trans" nastavlja sa podmlađivanjem voznog parka

Nakon dva nova autobusa za gradski saobraćaj, jednog solo i jednog zglobnog, u vozni park JP "Subotica-trans" stigao je i treći autobus, namenjen za međumesni saobraćaj. Sva tri autobusa su marke "Ikarbus" iz Beograda, a prema rečima Aleksandra Aleksića, direktora preduzeća, izrađeni su po najsavremenijim standardima.

- Reč je o autobusu sa 55 sedišta, koji je izrađen po najsavremenijim standardima koji trenutno postoje na našem tržištu. Najviše će se koristiti za potrebe prevoza putnika u međumesnom saobraćaju, dakle do Kanjiže, Novog Sada, Beograda i ostalih mesta. Takođe, kako naše preduzeće veoma često prevozi đake na ekskurzije, autobus će se koristiti i za te potrebe, jer je decu poželjno voziti u što mlađim i pouzdanim autobusima - kaže Aleksić.

"Subotica-trans" nastavlja sa podmlađivanjem voznog parka

U cilju obnavljanja i osvežavanja voznog parka, JP "Subotica-trans" je u protekle tri i po godine kupilo 19 autobusa, a sa ulaganjima nastaviće se i ove godine, budući da su sredstva obezbeđena za nabavku jednog gradskog autobusa i jednog mini busa sa 35 sedišta, koji će saobraćati na prigradskim linijama. Osim ove, značajna investicija biće i izgradnja nove benzinske pumpe, vredna 30 miliona dinara.

- Interna benzinska pumpa sagrađena je 1972. godine i od tada se u nju nije ulagalo. Kako više ne ispunjava ekološke i bezbednosne standarde, odlučili smo da sagradimo potpuno novu pumpu, a ceo poduhvat finansiraće se iz sopstvenih sredstava. Radovi bi trebalo da počnu naredne sedmice, a njihov završetak predviđen je pre početka školske godine - naglašava direktor preduzeća, dodajući da trenutna pumpa ima kapacitet od 50 kubika, dok će nova imati duplo više, odnosno 100 kubika.

"Subotica-trans" nastavlja sa podmlađivanjem voznog parka

Za vreme izvođenja opsežnih radova, vozila JP "Subotica-trans" dopunjavaće gorivo putem pomoćne pumpe, koja se takođe nalazi u dvorištu preduzeća.

Izvor: Subotica.com
Subotica trans - garaža i vozila Subotica trans - garaža i vozila Subotica trans - garaža i vozila Subotica trans - garaža i vozila Subotica trans - garaža i vozila Subotica trans - garaža i vozila Subotica trans - garaža i vozila Subotica trans - garaža i vozila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 9131
Povezane teme

sutrans

autobus

novi autobusi

aleksandar aleksić

jp subotica-trans

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.