• Pregleda: 6961

"Subotica-trans" nastavlja sa podmlađivanjem voznog parka

Novi autobus marke "Ikarbus", koji je planiran javnom nabavkom od prošle godine, stigao je u JP "Subotica-trans", čime je nastavljeno prodmlađivanje voznog parka preduzeća. Novi autobus saobraćaće na međumesnim linijama, a do kraja godine planirana je nabavka još jednog autobusa za gradski i mini busa za prigradski saobraćaj.
"Subotica-trans" nastavlja sa podmlađivanjem voznog parka

Nakon dva nova autobusa za gradski saobraćaj, jednog solo i jednog zglobnog, u vozni park JP "Subotica-trans" stigao je i treći autobus, namenjen za međumesni saobraćaj. Sva tri autobusa su marke "Ikarbus" iz Beograda, a prema rečima Aleksandra Aleksića, direktora preduzeća, izrađeni su po najsavremenijim standardima.

- Reč je o autobusu sa 55 sedišta, koji je izrađen po najsavremenijim standardima koji trenutno postoje na našem tržištu. Najviše će se koristiti za potrebe prevoza putnika u međumesnom saobraćaju, dakle do Kanjiže, Novog Sada, Beograda i ostalih mesta. Takođe, kako naše preduzeće veoma često prevozi đake na ekskurzije, autobus će se koristiti i za te potrebe, jer je decu poželjno voziti u što mlađim i pouzdanim autobusima - kaže Aleksić.

U cilju obnavljanja i osvežavanja voznog parka, JP "Subotica-trans" je u protekle tri i po godine kupilo 19 autobusa, a sa ulaganjima nastaviće se i ove godine, budući da su sredstva obezbeđena za nabavku jednog gradskog autobusa i jednog mini busa sa 35 sedišta, koji će saobraćati na prigradskim linijama. Osim ove, značajna investicija biće i izgradnja nove benzinske pumpe, vredna 30 miliona dinara.

- Interna benzinska pumpa sagrađena je 1972. godine i od tada se u nju nije ulagalo. Kako više ne ispunjava ekološke i bezbednosne standarde, odlučili smo da sagradimo potpuno novu pumpu, a ceo poduhvat finansiraće se iz sopstvenih sredstava. Radovi bi trebalo da počnu naredne sedmice, a njihov završetak predviđen je pre početka školske godine - naglašava direktor preduzeća, dodajući da trenutna pumpa ima kapacitet od 50 kubika, dok će nova imati duplo više, odnosno 100 kubika.

Za vreme izvođenja opsežnih radova, vozila JP "Subotica-trans" dopunjavaće gorivo putem pomoćne pumpe, koja se takođe nalazi u dvorištu preduzeća.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
ptica trkacica Odgovori
Mogu da im pozajmim crevo za tocenje velikog kapaciteta.
(anti)sistem Odgovori
Koliko je preplaćen?
Jare
150 000€
C Odgovori
Šta se desilo da Mercedesom?
zolika Odgovori
Na sta je spao grad da bi nabavka jednog autobusa bila nekakva eksluziva vest.Stvarno smo otišli u ....
goran
Ne spinuj, 19 autobusa je kupljeno u zadnje tri ipo godine. Malo li je?
miško
Nema ko da vozi autobuse,nece niko za 30 hiljada nego povecajte plate ljudima bar na 50hiljada.
Sojic Odgovori
Autobuse kupuju a vozači odlaze.
saša
Do juče su kritikovani zbog zastarelog voznog parka. Ko želi da kritikuje uvek nađe razlog.
Nikola Odgovori
Samo jos da nadju vozace koji ce dzabe da voze, jer plate su im nula
(anti)sistem
"Dok jednom ne smrkne drugom ne svane."
dida Odgovori
Lepa vest u svakom slucaju.. bravo
Nedim Odgovori
pRIMEĆUJE SE DA IMA POBOLJŠANJA U SAOBRAĆAJU JER SADA ČEŠĆE AUTOBUSI ČEKAJU JEDNI DRUGE NAROČITO NA STANICI KOD "PATRIJE" BR16 ČEKA BR6 I TO JE DOBRO NA RADOST PUTNIKA,JEDINO ŠTO VOZAČI IMAJU MALE PLATE I TEŠKO IM JE VOZITI KAD JE JAKO TOPLO A NISAM PRIMETIO DA IMAJU PORED SEBE HLADNU KISELU VODU,MOŽDA BI MOGLI TO DA DOBIJU.PLATA JE KAŽU OKO35000 A POŠTAR MI KAŽE DA IMA TOLIKU PLATU,PRODAVAČICA U PEKARI IMA 40.000.iSKRENO SVE JE TO MALO A MORA DOĆI TOKOM GODINE DO POVEĆANJA CENE ENERGENATA,GASA I STRUJE.
Jedan od nas Odgovori
povecajte plate vozacima! svi vozaci odose napolje! nema vise ko da vozi! isto vazi i za vozace u hitnoj pomoci, i svim drugim javnim institucijama! vece plate dajte ljudima!
Malter Odgovori
Bravo bravo, cekamo poskupljenje karte sada..
Matija Odgovori
Ja sam isto Subotican i bas hocu ovaj autobus da saobraca na liniji 54 (Subotica - N. Knezevac - Senta - Becej)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.