• Pregleda: 2942

Subotica se predstavila na Sajmu turizma u Moskvi

Turistička organizacija grada Subotice od 11. do 13. septembra predstavila se kao izlagač na sajmu turizma „Otdykh Leisure“ u Moskvi. Bila je to prilika da se Subotica još bolje predstavi ruskom tržištu i animira ovdašnje turoperatore da uvrste svojim sunarodnicima naš grad u ponudu.
Subotica se predstavila na Sajmu turizma u Moskvi

Zajedno sa partnerom, Turističkom organizacijom Srbije, na sajmu su se kao izlagači predstavili i Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Novog  Pazara, Turistička organizacija Žablja, Turistička organizacija Požarevca, Institut Niška banja, turoperator "Luna travel", hotel "Crown Plaza" i Prirodnjački muzej Svilajnac.

Sajam turizma “Otdykh Leisure” okupio je 850 izlagača iz 44 države sveta. Prva dva dana Sajma bila su namenjena  poslovnim posetiocima i turoperatorima, dok je treći dan bio otvoren  za širu javnost. Prvog dana sajma, 11. septembra, štand Turističke organizacije Srbije kao i štand Turističke organizacije grada Subotice posetio je ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji, Slavenko Terzić, sa saradnicima.

Na prezentaciji organizovanoj drugog dana sajma, Turistička organizacija grada Subotice pred 40 turoperatora iz Moskve i moskovske regije prezentovala je svoju ponudu, uspostavljeni su kontakti, a ovaj vidi promocije znatno je doprineo da se Subotica i njena punuda uvrsti na turističku mapu Srbije kada su ruski turisti u pitanju.

Prema rečima Aleksandra Medakovića, v.d. direktora Turističke organizacije Subotice, za naš grad kao turističku destinaciju izuzetno je bitno tržište Ruske Federacije jer su ruski turisti među prvih deset posetilaca po broju noćenja u Subotici, odnosno na Paliću.

- Ovo je za nas bila značajna promocija turističkih potencijala našeg grada. Turistička organizacija Subotice će i u narednom periodu aktivno učestvovati u predstavljanju našeg grada i okoline na ovom tržištu. - istakao je Medaković

Turistička organizacija Srbije zbog uspešnog nastupa na moskovskom Sajmu dobila je specijalnu nagradu za učešće.

- Na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za statistiku Srbije u 2017. godini zabeležen je rast od 15 odsto u noćenjima ruskih turista, pa se u skladu sa jakim promotivnim aktivnostima u 2018. godini očekuje dalje povećanje broja noćenja - navodi se u saopštenju ove krovne organizacije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Goran Odgovori
A koliki je to broj noćenja ostvaren???!!! Toliko malo turista u našem gradu da nesmete da napošete koliki broj noćenja smo imali u 2016 i 2017 godini!!! Dajte broj noćenja pa onda dajte intervju direktore!!!
Goran Odgovori
@nikola Broj noćenja ne vidim broj noćenja na kraju godine!!! I 2016 i 2017 ostvareno je manje noćenja nego 2015 Što znači da imamo manje turista u poslednje dve godine!!! Do 2015 imali smo konstantan rast i 2015 ostvareno je 155000 noćenja dok je taj broj manji i u 2016 i u 2017 dok na svim drugim destinacijama je veći mego prethpdnih godina!!! Što znači da je vaš rad KATASTROFALAN!!!
Nikola
Kada kažeš "vaš rad" misliš li na nekog pojedinačno ili na sve koji su vodili TOS poslednjih 4-5 godina, od gradskih većnika do direktora organizacija (medaković, radulović, anđelković, simović, ostrogonac)?
BezBrige
Broj turista je očigledno veći, to znaju svi koji imaju smeštajne kapacitete i nije predmet rasprave već činjenično stanje.
A brojke sa kojima barataš, znaš a pitaš da ti se napiše, su verovatno zasnovane na broju plaćenih boravišnih taksi, koje se, po mom mišljenju, ne naplaćuju u nekom velikom procentu i daleko su od realnosti te nisu pokazatelj ničega.
Ovom prilikom bih zamolio novog direktora, ako čita komentare - a siguran sam da sluša glas građana, da obrati pažnju upravo na boravišne takse... tu leže značajna sredstva koja bi TOS mogao da iskoristi na pravi način a vlasnici vila i hotela bi preživeli bez problema i kad bi prijavljivali 100% gostiju.
Goran Odgovori
@ Nikola mislim na rad TOS-a u poslednje dve godine a i odseka za turizam!!!
Nikola
Znači period posle Maglaija i Ostrogonca. Sad razumem tvoju uznemirenost :)
BezBrige Odgovori
Mislim da novi direktor ima dobru početnu inicijativu i da će mnoge stvari koje su tavorile u TOS-u doći na mesto. Pitanje je samo šta je realno očekivati od tako malog preduzeća...
Rusi su dobri i bogati turisti i šteta je što se to tržište do sada ignorisalo...
Goran Odgovori
@nikola nemoja da mešaš politiku i prebacuješ loptu! S’obzirom da si se baš primio očigledno si neko ko vodo tos ili baš i direktor ili neko od direktora! Ne pričamo o politici nego katastrofalnom radu tos-a i lošem predstavljanju subotice i palića kao turističke destinacije! Bolje razmišljaj kako to da unaprediš!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.