Komentara: 9
Pregleda: 3438

Subotica se predstavila na Sajmu turizma u Moskvi

18.09.2018. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
Turistička organizacija grada Subotice od 11. do 13. septembra predstavila se kao izlagač na sajmu turizma „Otdykh Leisure“ u Moskvi. Bila je to prilika da se Subotica još bolje predstavi ruskom tržištu i animira ovdašnje turoperatore da uvrste svojim sunarodnicima naš grad u ponudu.
Subotica se predstavila na Sajmu turizma u Moskvi

Zajedno sa partnerom, Turističkom organizacijom Srbije, na sajmu su se kao izlagači predstavili i Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Novog  Pazara, Turistička organizacija Žablja, Turistička organizacija Požarevca, Institut Niška banja, turoperator "Luna travel", hotel "Crown Plaza" i Prirodnjački muzej Svilajnac.

Sajam turizma “Otdykh Leisure” okupio je 850 izlagača iz 44 države sveta. Prva dva dana Sajma bila su namenjena  poslovnim posetiocima i turoperatorima, dok je treći dan bio otvoren  za širu javnost. Prvog dana sajma, 11. septembra, štand Turističke organizacije Srbije kao i štand Turističke organizacije grada Subotice posetio je ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji, Slavenko Terzić, sa saradnicima.

Subotica se predstavila na Sajmu turizma u Moskvi

Na prezentaciji organizovanoj drugog dana sajma, Turistička organizacija grada Subotice pred 40 turoperatora iz Moskve i moskovske regije prezentovala je svoju ponudu, uspostavljeni su kontakti, a ovaj vidi promocije znatno je doprineo da se Subotica i njena punuda uvrsti na turističku mapu Srbije kada su ruski turisti u pitanju.

Prema rečima Aleksandra Medakovića, v.d. direktora Turističke organizacije Subotice, za naš grad kao turističku destinaciju izuzetno je bitno tržište Ruske Federacije jer su ruski turisti među prvih deset posetilaca po broju noćenja u Subotici, odnosno na Paliću.

- Ovo je za nas bila značajna promocija turističkih potencijala našeg grada. Turistička organizacija Subotice će i u narednom periodu aktivno učestvovati u predstavljanju našeg grada i okoline na ovom tržištu. - istakao je Medaković

Subotica se predstavila na Sajmu turizma u Moskvi

Turistička organizacija Srbije zbog uspešnog nastupa na moskovskom Sajmu dobila je specijalnu nagradu za učešće.

- Na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za statistiku Srbije u 2017. godini zabeležen je rast od 15 odsto u noćenjima ruskih turista, pa se u skladu sa jakim promotivnim aktivnostima u 2018. godini očekuje dalje povećanje broja noćenja - navodi se u saopštenju ove krovne organizacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3438
Povezane teme

Turizam Subotica

turizam palić

turistička organizacija subotica

sajam turizma

turizam na paliću

turistička ponuda palića

turizam

turistička ponuda subotice

turistička organizacija srbije

aleksandar medaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.