• Pregleda: 10532

Subotica ponovo ima plastičnog hirurga

Nakon pet godina Opšta bolnica u Subotici ponovo ima plastičnog hirurga. Očekuje se da će sada biti smanjen pritisak na Klinički centar Novi Sad jer određeni zahvati mogu da se rade i u subotičkoj bolnici poput korekcije grudi.
Subotica ponovo ima plastičnog hirurga

U bolnici se uglavnom obavljaju minimalne korekcije usana, fejs lifting, liposukcija, botokse, a sve je više zahteva i za estetsku korekciju grudi. Inače, oktobar je mesec posvećen prevenciji raka dojke, ali je veoma bitno znati šta posle, ukoliko žena oboli od raka.

U okviru skrininga na rano otkrivanje raka dojke u Subotici od početka godine na mamografiju je pozvano 4287 žena, a samo 1609 žena je pregledano, što predstavlja 37, 6 odsto pozvanih. Anketirane Subotičanke ne idu redovno na preglede.

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije u subotičkoj Opštoj bolnici, dr Branko Rudić, pet godina je radio na Klinici VMA u Beogradu, gde je specijalizirao plastičnu hirurgiju. Od juna radi u Subotičkoj bolnici i kaže da je sve više pacijentkinja koje su zanteresovane za rekonstrukciju dojke. Subkutana mastektomija ne spada u estetsku korekciju.

Očekuje se da Subotica, kao jedan od većih gradova u Srbiji uskoro dobije i odeljenje plastične hirurgije. "Neophodno je i da se izgradi mreža plastične hirurgije i da svi obavljaju svoj deo posla i na taj način bi se smanjio pritisak na Klinički centar Vojvodine kao vrhovnu ustanovu", smatra doktor Rudić.

Izvor: RTV / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

6
Idu dani dani Odgovori
Subkutana mastektomija.Sta je to? Konacno da se grad popuni silikonima.Bravo.
mrgud Odgovori
@idu dani dani
Grad nam je popunjen silikonim da ne moze da bude popunjeniji.
Mimi Oro Odgovori
Konacno jedna lepa vest ;)))) jos samo sajt suboticanocu.com i to je to.. da se malo promovisu radovi
SPLAV Odgovori
Podrska za Dr. Rudica , sve najbolje!!!
maja Odgovori
Subkutana mastektomija se radi kod zena koje su obolele od karcinoma dojke da bi se na pravi nacin postavile proteze. Prvo se informisite sta je to pa ostavljajte glupe komentare. Plasticna hirurgija nisu samo silikoni!!! Svaka cast za dr!
Eleonora Odgovori
PUNO SE ZAHVAJUJEM DR.RUDIĆU KOJE URADIO TESKU PLASTICNU OPERACIJU LICA USPESNO.PREZADOVOJNI SMO.HVALA MU PUNO!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.