• Pregleda: 3563

Subotica pomaže ugrožene u poplavljenim područjima

Grad Subotica i subotički Crveni krst odazvali su se apelu koji je stigao iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u toku današnjeg dana su uputili pomoć ugroženima u poplavama u vidu 14.560 litara flaširane vode.
Subotica pomaže ugrožene u poplavljenim područjima

U toku današnjeg dana obezbeđeno je skoro 15.000 litara flaširane vode kao pomoć stanovništvu ugroženom od poplava. Transport do lokacija ugroženim poplavama je obezbeđen uz pomoć subotičke "Tržnice".

Milimir Vujadinović, član gradskog veća za socijalna pitanja, rekao je da se lokalna samouprava odazvala apelu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u smislu potrebe da se pomogne stanovništvu ugroženom od poplava, na područjima Kladova i Majdanpeka i u tom smislu je upućena pomoć u vodi za piće. 7.560 litara je bilo na zalihama Crvenog krsta, a Grad Subotica je obezbedio dodatnih 7.000 litara flaširane vode. 

Crveni krst Subotice u saradnji sa lokalnom samoupravom i ovog puta se odazvao pozivu za pomoć stanovništvu ugroženom od poplava. Flaširana voda će u toku sutrašnjeg dana biti dopremljena organizacijama Crvenog krsta u Kladovu i Majdanpeku, koja će izvršiti i distribuciju, izjavio je Miodrag Varo, samostalni stručni saradnik Crvenog krsta, gradske organizacije Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
bajmok Odgovori
Ja sam produzio registraciju na autu poklonio sam poplavljenima 6000 dinara hvala mi
milos Odgovori
Ja sam registraciom poklonio 4000,tako bar kazu u agenciji.
dida Odgovori
Oho, evo namá mede, gde da prodje pet dana a da se on negde ne bi javio...
Jacemkazem Odgovori
Da ova i sva druga pomoc stvarno stignu tamo gde su namenjena, gde su potrebna slazem se, ali i uvek postoji to ALI na zalost ni pola od tih pomoci ne stignu na pravu adresu, vec u necije dzepove, prodavnice itd..... to je veoma, veoma tuzno i zalosno. Bas zbog toga s moje strane nema nikakve pomoci nikome, niko se nece bogatiti od mojih para. Jedina mala uteha je da ima Boga koji sve vidi, i koji im ce kad-tad sve naplatiti.
Nebitno Odgovori
Kakvo licemerje! GRAD ugroženima koji su ostali bez krova nad glavom, imovine, egzistenije i skore normalne budućnosti pokloni 739 dinara!

Po cenovniku gradskog JKP "Vodovod i čistoća" cena kubika vode iznosi 50,76 dinara. Cena jednog litra je, dakle, 0,05076 dinara a ukupna "vrednost" donacije iznosi 14.560 litara vode x 0,05076 dinara = 739,07 dinara.

Ko nam ne garantuje da je ta flaširana voda zapravo obična "česmovača" namenski punjena u fabrikama vode za potrebe "humanitarne" pomoći? U ovoj državi ništa me ne bi čudilo.

Što im "grad" ne posla hranu, odeću, obuću...? Ili možda "grad", ciničnog li statusa, očekuje da će tu konkretnu pomoć da daju obični građani koji jedva preživljavaju jer nemaju ni za sebe dovoljno. Najverovatnije će da "humanitarno" oganizuju građane da daju svoje a "grad" će u lokalnim servilnim medijima da se hvali kako je "on" učinio dobro delo! Fuj!
tetka Odgovori
Zaista lep gest! Ali kada će Subotica početi da pomaže i svojim ugroženim građanima kojih ima sve više i više a dolaskom hladnih dana biće ih još više.
Komsinica Odgovori
A taj isti Milimir (koji se jeftino reklamira) odbio je da pomogne jednoj sedmoclanoj porodici, od toga cetvoro dece skolarci sa nekim priborom za skolu, mozda isprvnom obucom i eventualno nekom konzervom hrane. Priseti se do juce si i sam stajao na granici i borio se za koru hleba a sada nemas sluha. Treba svi da osude takve tvoje postupke.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.