Komentara: 5
Pregleda: 3431
Video
Foto

Subotica po treći put bila domaćin Prvenstva Srbije u basketu 3x3

19.07.2021. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Subotica je u nedelju, po treći put, bila domaćin turnira u basketu 3x3, u okviru Prvenstva Srbije, a učešće su uzele neke od najboljih domaćih ekipa u seniorskom uzrastu, uz njih juniori ali i U12 kategorije dečaka i devojčica.
Subotica po treći put bila domaćin Prvenstva Srbije u basketu 3x3

Dok se reprezentacija Srbije nalazi u Tokiju, gde je očekuju Olimpijske igre, na terenima širom Srbije je gotovo podjednako uzbudljivo. Na jučerašnjom turniru u Subotici basketaši Krupnja su u finalu pobedili Ub rezultatom 21:19 i tako sa 5 pobeda, neporaženi do kraja, osvojili novu titulu.

Subotica po treći put bila domaćin Prvenstva Srbije u basketu 3x3

Nakon sjajne i uzbudljive grupne faze, Krupanj je u polufinalu pobedio Čuku (21:16), dok je Ub bio siguran protiv Ralje (22:15). Pre toga, u četvrtfinalu Ub i Čuka su izbacili dve selekcije U23 reprezentacije Mađarske.

Pre nego što je odigrano seniorsko finale, atmosferu su zagrejali juniori, a titula je pripala "Odžacima", koji su slavili protiv "Izviđača" 9:7. Usledila je zatim borba za titulu u seniorskoj konkurenciji, a tu su snage odmerili "Ub" i "Krupanj". U tom do kraj neizvesnom duelu slavio je Krupanj.

Subotica po treći put bila domaćin Prvenstva Srbije u basketu 3x3Subotica po treći put bila domaćin Prvenstva Srbije u basketu 3x3

Na turniru je učestvovalo 6 juniorskih ekipa, 14 seniorskih i 5 ekipa devojčica i dečaka do 12 godina. Pored domaćih ekipa nastupila je i U23 reprezentacija Mađarske sa dva tima. Subotičani su u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji imali ekipu "La5tra" (Nikola Bečin, Nikola Knežević, Ognjen Ivković) koja je upisala oba poraza, kao i ekipa "BadBoys" (Dušan Ćurčić, Goran Leškov, Nemanja Brkljač, Nenad Damjanović) sa istim učinkom, kao i "Izviđače" sa dve pobede i poraz.

U juniorskom finalu "Izviđači" su morali da čestitaju boljem i zadovolje se drugim mestom. Kod budućih nada Spartakova U12 selekcija zauzela je treće mesto.

Subotica po treći put bila domaćin Prvenstva Srbije u basketu 3x3

Osvajaču turnira pripao je ček na 100.000 dinara koji je uručio Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Srbije. Drugom finalisti ček na 20.000 dinara uručila je Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, dok je trećeplasiranom ček uručio Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

Subotica po treći put bila domaćin Prvenstva Srbije u basketu 3x3

Izvor: Subotica.com
Basket 3x3 Roda Prvenstvo Srbije Basket 3x3 Roda Prvenstvo Srbije Basket 3x3 Roda Prvenstvo Srbije Basket 3x3 Roda Prvenstvo Srbije Basket 3x3 Roda Prvenstvo Srbije Basket 3x3 Roda Prvenstvo Srbije Basket 3x3 Roda Prvenstvo Srbije Basket 3x3 Roda Prvenstvo Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3431
Povezane teme

basket

turnir u basketu

basket 3x3

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.