• Pregleda: 4125

Subotica planira da izdaje obveznice

Subotička lokalna samouprava planira da naredne godine izda prve municipalne obveznice kako bi se prikupila sredstva za dalja ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu.
Subotica planira da izdaje obveznice

Gostujući na Ju eko televiziji, gradonačelnik Subotice Jene Maglai je izjavio da se planira izdavanje obveznica u “ne malom iznosu”, kako bi se i naredne godine nastavilo sa ove godine započetim aktivnostima na tom planu.

Grad bi se time, kako je rekao, umesto na inostranom zaduživao na domaćem tržištu, kod fizičkih lica i pravnih subjekata i banaka.

“To su mogućnosti najjeftinijeg zaduživanja na domaćem tržištu, mnogo boljim nego kod bankarskih uslova. To je budućnost generisanja i finansiranja projekata na lokalnom nivou”, ocenio je Maglai.

On je podsetio da su do sada ove obveznice u Srbiji izdavali Novi Sad, Stara Pazova i Šabac.

“I Subotica je odlučila da ide u tom pravcu jer mislim da imamo za to kapaciteta. Moramo da rešavamo i ne možemo da čekamo još 20-30 godina da rešimo ljudima probleme kanalizacije u mnogim mesnim zajednicama”, rekao je on.

Izvor: Blic

povezane teme

15
Salamander Odgovori
Da se rešite zaposlenih (ne) radnika imali bi ste dosta para za investicije i ne bi se morali zaduživati, a građani vraćati te iste pare kroz razne poreze. Kako god okreneš sve mi se čini da političari potvrđuju da "perpetum mobile" funkcioniše...samo se završava u džepovima pojedinaca.
sale Odgovori
Eto, pre neki dan ste delili pomoc od 2 miliona evra, a danas se vec grad zaduzuje, hvala vam svima.
Lepi Boro Odgovori
"Dame i gospodo, obraća vam se vaš gradonačelnik. Pošto smo za dovođenje Bore Drljače na trg i ove godine izdvojili 2.600.000 dinara VAŠIH PARA, obaveštavam vas da ćemo sledeće godine morati da se zadužimo. Hvala na pažnji."
Damir Odgovori
svakako je bolje da plaćamo kamate državi nego bankama, pa sve i da kradu pare...a i ne kradu ih toliko koliko bi ste ih svi vi krali da ste u mogućnosti.
su Odgovori
Nemamo vode u gradu, sto ne objavite sta se desava, nigde nista nije bilo objavljeno, a izabrali jedan od najtoplijih dana da nam zavrnete slavine!!?
styx Odgovori
ali niko gori od zutih......
su Odgovori
Ovako nesto je stvarno trebalo smisliti. Kakve pare od fizickih lica, kakve obveznice!? Pa ovo je i Sloba radio, setite se samo ZAJAM ZA PREPOROD SRBIJE!?
joška Odgovori
Maglai. Dosta te je bilo. Odlazi. 3 miliona evra si bacio na kupovinu kasarne koja je naša. Pitaj lokalnu samoupravu Sente zašto oni nisu platili kasarnu. Sada subotičane hoćeš da zadužiš još i sa obveznicama. Sramota. Ko te nezna skupo bi te platio.
deni Odgovori
Ozivljavamo mrtvog konj, pasos I dzada omladino
mad max Odgovori
jozo bubjar Odgovori
Ej, on misli da grad ima kapaciteta za ovo. Strasno.
Pa vodovod je u finansijskom rasulu jos od precistaca... ovo je sahranjivanje grada... uskoro ghost town :-/
iverikiklada Odgovori
Subotica ima dovoljno novca za takve stvari. Jedino je tu problem što bacate pare na podmirivanje nacional-partijskih interesa. I onda, kada uništite budžet plaćanjem nepotrebnih stvari, morate se dodatno zadužiti, i to pred kraj svog mandata, naravno, da "ukopate" sledeću garnituru koja bude na vlasti. Čestitam Vam na daljem ukopavanju Subotice.
exsex Odgovori
Pa da banke ne mozete zavrnuti, oni dodju po svoje. A fizicka lica ko je.e, nek cekaju da vam sidje mandat. A mozda smo tako zaduzeni, da banke ni ne daju kredite.
Huanita Odgovori
Bas vas briga vlastodrsci, zaduzuj grad i narod - nije da cete vi da vracate!
Za koji vrag mi iz Subotice placamo svakakve poreze, ako moramo jos da se i zaduzujemo za resavanje kanalizacije i ostalih problema u mesnim zajednicama?? Gde su nasi novci? Mi pitamo vas, vi pitajte Beograd... negde izmedju Beograda i suboticke gradske kuce nestali nasi novci!? da ima neko da vam pretrese dzepove - naslo bi se para i za kanalizaciju i za svasta jos.... ali nema veze, zaduzite kroz municipalne obveznice i nasu decu i unuke, a mi cemo kao po obicaju da cutimo i trpimo. Dokle??
sandor Odgovori
ja podrzavam gradonacelnika, ovo ste vec trebali da izdate mnogo ranije, samo pametno sa parama. trebala bi nezavisni revizori da se kontrlise dalji tok novca. bravo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.