Komentara: 15
Pregleda: 4544

Subotica planira da izdaje obveznice

20.05.2015. u 17:25h
Izvor: Blic
Subotička lokalna samouprava planira da naredne godine izda prve municipalne obveznice kako bi se prikupila sredstva za dalja ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu.
Subotica planira da izdaje obveznice

Gostujući na Ju eko televiziji, gradonačelnik Subotice Jene Maglai je izjavio da se planira izdavanje obveznica u “ne malom iznosu”, kako bi se i naredne godine nastavilo sa ove godine započetim aktivnostima na tom planu.

Grad bi se time, kako je rekao, umesto na inostranom zaduživao na domaćem tržištu, kod fizičkih lica i pravnih subjekata i banaka.

“To su mogućnosti najjeftinijeg zaduživanja na domaćem tržištu, mnogo boljim nego kod bankarskih uslova. To je budućnost generisanja i finansiranja projekata na lokalnom nivou”, ocenio je Maglai.

On je podsetio da su do sada ove obveznice u Srbiji izdavali Novi Sad, Stara Pazova i Šabac.

“I Subotica je odlučila da ide u tom pravcu jer mislim da imamo za to kapaciteta. Moramo da rešavamo i ne možemo da čekamo još 20-30 godina da rešimo ljudima probleme kanalizacije u mnogim mesnim zajednicama”, rekao je on.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4544

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

jene maglai

obveznice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.