Komentara: 0
Pregleda: 4656

Subotica najhladnija u Srbiji

21.07.2012. u 16:42h
Izvor: RTV Yueco
Subotica je danas najhladniji grad u Srbiji sa 27 stepeni po celzijusu. Narednih dana nas očekuje još hladnije vreme sa 20 stepeni po celzijusu. Stručnjaci objašnjavaju da ipak neće doći do drastičnog smanjenja temperature, kao recimo u Austriji i Severnoj Mađarskoj, gde je danas živa na termometru prelazila svega 16 stepeni.
Subotica najhladnija u Srbiji

Na Severu Srbije za jul su uobičajene temperature do 30 stepeni po celzijusu. Nagle promene vremena smetaju građanima, ali anketirani Subotičani smatraju da je ipak najbolje kada je toplo.

Geza Kovač, već četrdesetak godina izučava klimu u Subotici. Kaže da se pogoršanje vremena očekuje sutra, sa padom temperature i kišom. Inače, 22. jula 1980. godine u Subotici je izmereno  14 stepeni, a 2007. godine 39 stepeni po celzijusu.

Kovač objašnjava da se ovakve prilike  mogu pripisati posledicama klimatskih promena i da ih najviše oseća biljni i životinjski svet. Poslednja decenija XX veka, kao i u ostalim delovima planete, predstavljala je najtopliji period ikada zabeležen u Vojvodini.

Prema podacima Svetske meteorološke organizacije ova decenija bila je najtoplija u proteklih 160 godina, od kako se vodi evidencija o prosečnoj temperaturi.

Prognoza vremena za narednih 7 dana (od 21. do 27. jula)

Subotica najhladnija u Srbiji

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4656
Povezane teme

vremenska prognoza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.