Komentara: 26
Pregleda: 5940

Subotica nagrađena u Kanu

07.03.2012. u 17:06h
Izvor: Subotica.com
Subotica nagrađena u Kanu

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić primio je danas u Kanu u ime lokalne samoprave nagradu "Evropski gradovi i regioni budućnosti za 2012/2013. godinu" u kategoriji gradova jugoistočne evrope koji najbolje primenjuju strategiju privlačenja stranih investicija.

Priznanje dodeljuje magazin „Ef-di-aj"“, izdanje lista “Fajnenšl tajms” ("Financial Times") koji analizira tržišta i pruža vredne informacije onima koji promovišu svoju lokaciju ili traže novu biznis lokaciju za investiranje.

- Ovo je veliko priznanje našem opredeljenju da je primarni zadatak lokalne samouprave da privuče nove investitore i stvori nova radna mesta, rekao je gradonačelnik Vučinić. - Sa ovom nagradom smo dokazali da nije samo jeftina radna snaga bitna za privlačenje novih investitora, več sveobuhvatna strategija prema ulagačima. To je prepoznao i jedan tako prestižan svetski časopis, izdanje "Fajnenšl tajmsa", rekao je gradonačelnik Subotice.

Nagradu je dobila i Vojvodina kao region, u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja. Priznanje je primio predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić.

Inđija i Sremska Mitrovica, osvojili su drugo i treće mesto u kategoriji gradova po efektivnosti troškova ulaganja,

Lista gradova i regiona budućnosti nastala je prikupljanjem podataka u 253 evropska grada i 110 regiona u Evropi. Ocenjivano je šest kategorija: ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima.

Dobitnici priznanja moći će da u svojim promotivnim aktivnostima godinu dana koriste logo ove prestižne nagrade.

Dodela nagrada "Evropski gradovi i regioni budućnosti za 2012/2013. godinu" održana je u hotelu "Mažestik Barijer" u fracuskom letovalištu Kan, gde je u toku jedan od najvećih svetskih sajmova investicija i nekretnina "MIPIM 2012" koji je okupio oko 4.200 najznačajnijih svetskih investitora iz celog sveta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 26
Pregleda: 5940
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

Investiranje u Suboticu

privlačenje stranih investicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.