Komentara: 1
Pregleda: 2883

Subotica na Nacionalnom takmičenju "Poslovni izazov"

06.03.2014. u 16:51h
Izvor: RTV Yueco
Dva učenika četvrtog razreda Srednje Hemijsko-tehnološke škole plasirali su se na nacionalno takmičenje „Poslovni izazov“ u organizaciji Dostignuća mladih Srbije. Milan Mijajlović je na Regionalnom takmičenju održanom u februaru u Novom Sadu, sa svojim timom zauzeo drugo mesto, dok se tim Filipa Stantića plasirao na treće mesto među 90 učenika iz 18 vojvođanskih srednjih škola.
Subotica na Nacionalnom takmičenju "Poslovni izazov"

Cilj takmičenja je da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh. Nacionalno takmičenje biće održano u septembru u Beogradu.

Od ukupno 5 učenika Hemijsko-tehnološke škole koji su učestvovali na Regionalnom takmičenju „Poslovni izazov“ koje je održano 20. februara u Novom Sadu, Milan Mijajlović, učenik 4-13 odeljenja sa svojim timom je zazuzeo drugo mesto, a Filip Stantić iz 4-9 odeljenja,treće mesto. Školu su predstavljali još i Vojana Kilibarda, Mirjana Ikanović i Dejan Bukvić. Milan i Filip koji su se plasirali na Nacionalno takmičenje kažu da je učešće na takmičenju „Poslovni izazov“ za njih podstrek da razmisle o ideji pokretanja sopstvenog biznisa.

Na takmičenju „Poslovni izazov“ se ne takmiče škole, već se formiraju timovi od 4-5 đaka slučajnim odabirom, koji imaju zadatak da osmisle biznis plan na zadatu temu, a ove godine đaci su trebali da osmisle plan iskorišćenja kapaciteta železnice.Na takmičenju je ukupno učestvovalo 18 srednjih škola sa 90 učenika iz Novog Sada, Futoga, Iriga, Rume, Zrenjanina, Bačke Topole, a naš grad je predstavljala Srednja Hemijsko-tehnološka škola, koja je prvi put učestvovala na takmičenju. Đake je pripremala nastavnica ekonomske grupe predmeta Jadranka Vojnić Purčar, koja im je kroz radionice i samu nastavu zadavala izazove koje su učenici rešavali timski, razvijajući biznis plan i vežbajući javni nastup.

Nacionalno finale “Poslovnog izazova” biće održano u septembru u Beogradu.Takmičenje finansira Američka agencija za međunarodni razvoj -USAID. Projekat je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2883
Povezane teme

obrazovanje subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.