Komentara: 25
Pregleda: 14619

Subotica ima dva notara

01.09.2014. u 15:51h
Izvor: RTV Yueco
Kancelarije javnih beležnika otvorene su u 31 gradu u Srbiji, a njihove adrese objavljene su na sajtu Ministarstva pravde. Dve notarske kancelarije su otvoreno u Subotici i to na adresama: Štrosmajerova 8 i 22.
Subotica ima dva notara

Građani se od danas mogu obraćati notarima radi overe ugovora, sastavljanja isprava, kao i vanparničnih sporova, kao što su ostavinski postupci.

Ministar pravde Nikola Selaković je prvog avgusta 2014. godine doneo rešenja o imenovanju javnih beležnika. Za područje Osnovnog suda u Subotici imenovani su: Jasmina Filipović Uzelac i Nikola Milišić. Neki pravni poslovi moći će da se obave isključivo kod javnog beležnika, koji se popularno naziva notar, i to u onim opštinama u kojima su otvorene notarske kancelarije.

Za overu potpisa i izdavanje potvrda građani će sve do 1. marta 2015. moći da biraju da li će ići kod javnog beležnika ili suda ili organa uprave.Međunarodna pravna pomoć ostala je isključiva nadležnost sudova, dok će notarima sudovi moći da povere vođenje vanparničnih postupaka, ostavine, uređenje međa i slično.U slučaju starosti, bolesti ili izdržavanja zatvorske kazne, javni beležnik će ići kod stranke.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 14619

Povezane vesti

Povezane teme

notar

javni beležnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.