Komentara: 9
Pregleda: 2514

Subotica domaćin završnice Kup Srbije u minifudbalu

25.06.2020. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
U Subotici će predstojećeg vikenda biti odigran finalni turnir Kupa Srbije u minifudbalu, na kojem ćemo dobiti novog šampiona države. Prvi put, pravo nastupa imaće i igrači iz Prve futsal lige Srbije, a ujedno će biti odigran "Biznis kup".
Subotica domaćin završnice Kup Srbije u minifudbalu

Subotica je po prvi put dobila domaćinstvo ovako velike manifestacije, koje će se održati za dane vikenda, 27. i 28. juna u Sportskom centru "Prvomajska". Učestvovaće 12 ekipa iz šest gradova – Beograda, Novog Sada, Subotice, Čačka, Šapca i Kragujevca. Takmičenje počinje u subotu od 10 časova.

Iz navedenih gradova učestvovaće njihovi najbolji predstavnici. Ekipe će biti podeljene u četiri grupe po tri tima. Subotička publika imaće priliku da vidi majstore futsala poput Perića, Rnića, Lazarevića, Kopanje, Petrova, Guberinića, ali u igri  po nekim drugim pravilima koja razlikuju minifudbal od futsala,  kao što su dimenzija lopte, golova i izvođenje auta.

Pobednik Kupa Srbije u Subotici predstavljaće našu zemlju na Evropskom prvenstvu koje bi trebalo da se odigra u Slovačkoj, u Košicama, od 7. do 14. novembra.

Pored finalnog turnira, na kojem ćemo dobiti novog šampiona Srbije, u Subotici će se igrati i "Biznis kup" u minifudbalu, odakle će najbolji timovi izboriti plasman na evropski "Biznis kup" u Antaliji, od 15. do 19. oktobra.

Liga šampiona je odložena, dok će Evro kup biti igran u Italiji, u Riminiju, od 2. do 6. septembra.

Organizatori turnira su Srpska asocijacija malog fudbala, u saradnji sa organizatorima Minifudbal lige u Subotici, Goranom Popovićem i Strahinjom Marunićem uz veliku podršku resora za sport Grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i JKP "Stadion".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2514
Povezane teme

mali fudbal

futsal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.