Komentara: 1
Pregleda: 3396

Subotica domaćin Prvenstva Evrope u šahu za dijasporu

05.04.2012. u 16:05h
Izvor: SuMedija
U Subotici će se od 6. do 8. aprila održati šesnaesto izdanje Prvenstva Evrope u šahu za dijasporu. Očekuje se dolazak oko 100 učesnika, a sem šaha gosti i domaćini će moći da uživaju u bogatom zabavnom programu.
Subotica domaćin Prvenstva Evrope u šahu za dijasporu

– Drago nam je što se Subotica našla među gradovima poput Beča, Berlina, Hamburga, Pariza, Beograda... u kojima su slična takmičenja već održana, a posebno mi je drago što će se u Subotici proslaviti 30 godina od početka ovog takmičenja – istakao je Nemanja Simović, član GV Subotice za sport i omladinu.

Slobodan Adžić, predsednik Organizacionog odbora istakao je značaj ovog takmičenja.

– Ideja je nastala u Hamburgu pre trideset godina, a sada snmo se odlučili za Suboticu koja ima sjajne uslove, dugu tradiciju, a i Blaško Gabrić nam je bio primer kada je pre 40 godina u Kanadi organizova veliko takmičenje za naše iseljenike. Učestuju uglavnom šahisti amateri, a sem borbe za epitet najboljeg izuzetno je važno druženje, kako međusobno, tako i sa domaćinima.

Takmičenje će se održati u Partiji, a sem nadmetanja u šahu, promocija u drugim sportovima, biće održano i „Veče kraljeva“.

– Organizujemo i šahovski bal gde će biti druženja, plesa, muzike, a kao gosti su nam se najavili Miki Jevremović, ali i velika šahovska imena Gligorić, Ivković, Matanović – kazao je Blaško Gabrić, član Organizacionog odbora, i dodao da treba učiniti sve da se poveća broj mladih učesnika na sličnim takmičenjima.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3396
Povezane teme

prvenstvo u šahu

šah u Subotici

Blaško Gabrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.