Komentara: 9
Pregleda: 5474

Subotica dobitnik priznanja za izuzetnu društvenu odgovornost u oblasti energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine

15.12.2016. u 21:51h
Izvor: subotica.rs
Subotica dobitnik priznanja za izuzetnu društvenu odgovornost u oblasti energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine

Subotica je dobitnik priznanja „BEES AWARD 2016“ za iskazanu izuzetnu društvenu odgovornost u dužem vremenskom periodu na korist najšire društvene zajednice i jasno opredeljenje ka racionalnom korišćenju energije, unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine. Priznanje je danas uručeno predstavniku grada Subotice, Jasmini Stevanović, na svečanosti u beogradskom Sava centru organizovanoj u okviru 4. Biznis konferencije „BEES 2016“ – „Kako privući nove investicije u energetskom sektoru – projekcije do 2020”. Odluku o dodeli javnog priznanja doneli su kompanija „Mas medija internešenel“ i Stručni kolegijum biznis konferencije „BEES 2016” (Biznis energetske efikasnosti u Srbiji).

Zahvaljujući se, u ime grada Subotice i gradonačelnika Bogdana Labana, na priznanju koje je ove godine pripalo našem gradu, Jasmina Stevanović je rekla da ova nagrada potvrđuje da je Subotica jasno opredeljena ka racionalnom korišćenju energije, unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine, i da ona za nas predstavlja  i izazov, i obavezu, da na ovom polju i u ovom segmentu učinimo svakodnevno korak više.

Uz sve to, dodala je, potencijalnim investitorima Subotica nudi značajne mogućnosti za započinjanje biznisa u nekoliko oblasti - od proizvodnje do pružanja usluga.

- Blizina Evropske unije, izrazito dobar geografski položaj, oslonjenost na Koridor 10, dobra infrastrukturna opremljenost Privredne zone ‘Mali Bajmok’, mogućnost poslovanja u režimu Slobodne zone, velika brzina izdavanja svih neophodnih dozvola investitorima i kvalifikovana, stručna i disciplinovana radna snaga – reference su  Subotice koje bi, kao  prednosti,  u narednom periodu investitori trebali da iskoriste – naglasila je Jasmina Stevanović.

Subotica dobitnik priznanja za izuzetnu društvenu odgovornost u oblasti energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine

U okviru trećeg panela posvećenog energetskoj efikasnosti u javnim objektima i stambenim zgradama, u ime subotičke lokalne samouprave prezentaciju na temu „Energetska potrošnja u funkciji ekonomskog razvoja grada Subotice” održao je samostalni stručni saradnik za energetiku, Vicko Marko Mamić.

U svom izlaganju pred brojnim predstavnicima domaćih i inostranih kompanija, podsetio je da je energija neophodna za svakodnevni život, da cene resursa rastu, ali i potrebe za potrošnjom, i da je iz tih razloga energetska efikasnost dominantna tema u svim medijima i među svim korisnicima.

– U isto vreme, u obavezi smo da smanjimo zagađenje životne sredine. Nastaje dilema: Smanjiti zagađenje i sprečiti globalno zagađivanje tako što ćemo trošiti manje energije ili nastaviti ekonomski rast i razvoj, ali snositi posledice globalnog zagrevanja. Energetska efikasnost nudi izlaz iz ove dileme limitiranjem zagađenja životne sredine, ali obezbeđujući energiju potrebnu za ekonomski rast i razvoj – podvukao je Vicko Marko Mamić.

U okviru današnje biznis konferencije, grad Subotica je u holu Sava centra imao opremljen štand, kao i promociju u štampanoj publikaciji „BEES 2016“.

„BEES AWARD 2016“ je javno priznanje kompanijama, lokalnim samoupravama i finansijskim institucijama koje su – investiranjem u projekte energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije uticale na smanjenje potrošnje energije i/ili zamenu konvencionalnih izvora sa obnovljivim izvorima energije – dokazale jasnu opredeljenost ka unapređenju, razvoju i integraciji energetske efikasnosti i istovremeno doprinele poboljšanju energetske efikasnosti.

Organizator konferencije „BEES 2016“ bila je kompanija „Mas medija internešenel“, uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije i Inženjerske komore Srbije.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 5474
Povezane teme

Grad Subotica

energetska efikasnost

jasmina stevanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.