• Pregleda: 4834

"Su bike" - iznajmljivanje bicikala

U sklopu projekta “VRATIMO SUBOTICU BICIKLISTIMA“ koji realizuju JKP “Parking” i Grad Subotica, u subotu 28.aprila 2012.godine, sa početkom u 10 časova, kod Plave fontane biće održana promocija „SU bike“ sistema za rentiranje gradskih bicikala.
"Su bike" - iznajmljivanje bicikala

Jednosatna vožnja gradskim biciklima, koji će već polovinom maja moći da se koriste unutar organizovane mreže rentiranja gradskih bicikala „SU BIKE“, stajaće 20 dinara, dok će celodnevno iznajmljivanje bicikla koštati 100 dinara. Sav prihod ići će u humanitarne svrhe, za doniranje đačkih užina. Da bi koristili usluge SU BIKE sistema, korisnici će morati da se, uz ličnu kartu, registruju na licu mesta. Registracija podrazumeva izradu čip kartice, u iznosu od 500 dinara, što predstavlja jednokratni trošak za korisnika i neograničenog je trajanja.

Subotičanima će, po završetku projekta u kome je za početak postavljena prva stanica – kod Otvorenog univerziteta, biti na raspolaganju 56 gradskih bicikala, a sve biciklističke stanice će biti pod video nadzorom, uz postojanje bezbednosnih sistema koji će štititi bicikle od eventualnih krađa.

SU BIKE projekat biće podeljen u nekoliko faza a prva faza realizuje se u toku 2012.godine i cilj je da se urede 4 stanice za bicikle na nekoliko lokacija u gradu, i to kod Otvorenog univerziteta, u Dudovoj šumi, na Prozivci i na Paliću. Građani će moći na bilo kojoj od ovih lokacija da iznajme bicikl i da ga, po završenoj vožnji, vrate na neku od ovih lokacija.

Realizacijom projekta ‘SU BIKE‘ Subotica postaje drugi grad u Srbiji,posle Novog Sada, u kome će funkcionisati sistem za rentiranje gradskih bicikala.

povezane teme

11
neverovatno Odgovori
Ne mogu da verujem da se nekom ovo ne svidja!?!?!?!
Buda Odgovori
Fantasticno! Super!! Lepo! I cool! i ne kosta milion maraka! :D
Fantom Slobode Odgovori
Napokon! Bravo. Podrzavam! Ne mogu da verujem da je dosao i taj dan da mogu slobodno da ostavim bar jedan pozitivan komentar na ovom sajtu. Nemam zamerki pod uslovom da se sve i realizuje iz gore navedenog saopstenja.
Mima Odgovori
Zaštićeno od kradje? A šta ako neko iznajmi biciklo,pa mu ga ukradu?
x-Ma Odgovori
Steta sto su biciklisticke staze u ocajnom stanju!
Dejan Odgovori
Odakle mi 500 dinara?
Pa izrada te kartice kosta 100 dinara,a ne 50!
Dr.Jerkoff Odgovori
Čip kartica je verovatno smišljena da kada iznajmiš da se prijaviš,a kada vraćaš biciklo da se odjaviš.A neki ako nemaju 500 dinara onda neće praviti karticu.Nemojte biti takvi,taj novac ide učenicima za užinu.I nije bitno kolko je novca ako su deca u pitanju.
Cannibal Odgovori
"Odakle mi 500 dinara?"

Покушај да на месец дана откажеш АДСЛ претплату и видећеш да ти је у џепу остало довољно новца за две чип картице.
Gogo Odgovori
Kakva glupost. Radije cu da kupim svoj bicikl pa da se vozim do mile volje. Inace aktivno vozim bicikl i zimi i leti.
bajsdojaja Odgovori
Sjajno, jedino što je zabranjeno voziti bicikl po centru zbog pešačke zone :)
madman Odgovori
E ovo je lepo!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.