Komentara: 39
Pregleda: 26534

Studija dr Vere Kovačević i dr Luke Anđelića objavljena u prestižnom američkom časopisu

07.12.2018. u 11:28h
Izvor: Subotica.com
U časopisu iz ginekologije i akušerstva "Fertility & Sterility", tokom prošlog meseca objavljena je studija pod nazivom "Changes in serum antimullerian hormone levels in patients 6 and 12 months after endometrioma stripping surgery". Ova studija deo je višegodišnjeg stručnog i doktorskog rada dr Vere Kovačević, specijaliste ginekologije i akušerstva i dr Luke Anđelića, jednog od lidera endoskopije u ginekologiji na prostoru Balkana.
Studija dr Vere Kovačević i dr Luke Anđelića objavljena u prestižnom američkom časopisu

Mentor u pomenutoj studiji bila je prof. dr Ana Mitrović Jovanović sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo "Narodni front" u Beogradu, a kakvom se značaju radi, govori i podatak da je kratak uvodni video autora, jedan od šest videa koji su stavljeni na zvanični sajt časopisa "Fertility & Sterility" za ovu godinu. Na rang listi od 100 najznačajnijih časopisa iz ginekologije i akušerstva, ovaj časopis zauzima visoko osmo mesto, a ovo je prvi put da je u njemu objavljena jedna prospektivna studija iz ginekologije i akušerstva iz Srbije.

Dr Vera Kovačević i dr Luka Anđelić održali su dva plenarna predavanja, kao jedini predavači iz Srbije, na 27. Evropskom kongresu iz Ginekološke endoskopije, koji se održao u Beču od 7. do 10. oktobra. Za održano predavanje primili su specijalnu nagradu za naučni rad.

Stručno predavanje održali su i na 22. Svetskom kongresu iz ginekologije i akušerstva, koji se održao od 14. do 19. oktobra u Rio de Jeneiro u Brazilu, a od 22. do 24. novembra održan je i Evropski kongres endometrioze u Beču, na kojem je dr Vera Kovačević imala prezentaciju.

Teme svih gore navedenih kongresa bile su iz oblasti endometrioze, laparoskopskog operativnog lečenja endometriotične ciste jajnika primenom tzv. "stripping" tehnike, uz korišćenje različitih izvora energije za uspostavljanje hemostaze najpre bipolarne struje, a sada i diodnog lasera, praćenja promene rezerve jajnika, kao i mogućnosti lečenja steriliteta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 39
Pregleda: 26534

Povezana vest

Povezane teme

ginekologija

dr luka anđelić

akušerstvo

studija

dr vera kovačević

naučni rad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.