• Pregleda: 20296

Studija dr Vere Kovačević i dr Luke Anđelića objavljena u prestižnom američkom časopisu

U časopisu iz ginekologije i akušerstva "Fertility & Sterility", tokom prošlog meseca objavljena je studija pod nazivom "Changes in serum antimullerian hormone levels in patients 6 and 12 months after endometrioma stripping surgery". Ova studija deo je višegodišnjeg stručnog i doktorskog rada dr Vere Kovačević, specijaliste ginekologije i akušerstva i dr Luke Anđelića, jednog od lidera endoskopije u ginekologiji na prostoru Balkana.
Studija dr Vere Kovačević i dr Luke Anđelića objavljena u prestižnom američkom časopisu

Mentor u pomenutoj studiji bila je prof. dr Ana Mitrović Jovanović sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo "Narodni front" u Beogradu, a kakvom se značaju radi, govori i podatak da je kratak uvodni video autora, jedan od šest videa koji su stavljeni na zvanični sajt časopisa "Fertility & Sterility" za ovu godinu. Na rang listi od 100 najznačajnijih časopisa iz ginekologije i akušerstva, ovaj časopis zauzima visoko osmo mesto, a ovo je prvi put da je u njemu objavljena jedna prospektivna studija iz ginekologije i akušerstva iz Srbije.

Dr Vera Kovačević i dr Luka Anđelić održali su dva plenarna predavanja, kao jedini predavači iz Srbije, na 27. Evropskom kongresu iz Ginekološke endoskopije, koji se održao u Beču od 7. do 10. oktobra. Za održano predavanje primili su specijalnu nagradu za naučni rad.

Stručno predavanje održali su i na 22. Svetskom kongresu iz ginekologije i akušerstva, koji se održao od 14. do 19. oktobra u Rio de Jeneiro u Brazilu, a od 22. do 24. novembra održan je i Evropski kongres endometrioze u Beču, na kojem je dr Vera Kovačević imala prezentaciju.

Teme svih gore navedenih kongresa bile su iz oblasti endometrioze, laparoskopskog operativnog lečenja endometriotične ciste jajnika primenom tzv. "stripping" tehnike, uz korišćenje različitih izvora energije za uspostavljanje hemostaze najpre bipolarne struje, a sada i diodnog lasera, praćenja promene rezerve jajnika, kao i mogućnosti lečenja steriliteta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

38
Anđela Odgovori
Čestitam im iz sveg srca na dostignutim rezultatima!!!
Održavam trudnoću kod njih, i sve pohvale za njihov rad,trud,razumevanje...
Sve najbolje im želim kako u poslovnom, tako i u privatnom životu!
Subotičanka
Milica Odgovori
Bravo!!! Dr Luka Anđelić divan čovek i izuzetan lekar i ginekolog.
Zhile Odgovori
Super. Sve zarad nauke. Interesuje me samo koliko je zena nepotrebno operisano da bi se zadovoljila statistika.
Nada Pavković
Tvoj komentar ne zaslužuje valjan odgovor.Stvarno samo glupa osoba može dati ocakav komentar
saša
Tvoja operacija ne bi bila nepotrebna. Koliko bolestan komentar.
Jecka
Odlična konstatacija!
Шнајцо
Zhile moj!
Јеси ли чуо за ону народну: Будалу не треба тражити,сама се јави" !
Srpski sor Odgovori
Svaka cast!
TNK Odgovori
Bravo, čestitke!
jovan Odgovori
svaka cast za sulemana dr
dudova šuma Odgovori
Bravo za oboje a posebno za dr Anđelića.Dr Luka Anđelić mi je spasio život.
Bravo!
Anita Odgovori
Bravo za najboljeg ginekologa
Suboticanin Ljuti
po cemu najboljem ?
mikica Odgovori
Bravo za oboje, a posebno za dr. Andjelića. Lećio me i izlečio i samo mogu da kažem- vrhunski stručnjak i veliki čovek!
R. Odgovori
Da nije bilo dr. Anđelića, ne bi mi se rodilo drugo dete. Zauvek zahvalan.
Sanja Odgovori
Bravo !!!!!! Cestitam. Zaista ste NAJBOLJI !!!!!!
Ivana Odgovori
On je takav lekar i covek,da ja i pri pominjanju njegovog imena,ustanem!
Jecka
I spomenik da mu dignes... ahahaha
Irena Odgovori
Bravo. Posebno za dr. Andjelica. Fenomenalan doktor i treba da smo ponosni sto je nas sugradjanin. Inace, izveo mi trudnoce bez dinara svojevremeno u bolnici.
Zorica Pjevalica Odgovori
Divan doktor Luka Anđelić, dobar čovek, stručnjak, prijatelj svakog pacijenta. Svaka čast, sve čestitke. Vaša pacijentkinja iz Subotice
glavna sestra Odgovori
Doktore sve čestitke. Znam nekoga ko bi bio jako sretan zbog vašeg uspeha. To je osoba koja je za vas kao mladog lekara rekla da ćete biti stručnjak broj jedan u bivšoj SFRJ. Na žalost nije više među živima ali mi njeni najbliži pamtimo koliko vas je cenila i poštovala.
thea vilfan Odgovori
čestitam .. najbolji ... ponos subotičanima..
Boze Odgovori
koliko ce se sada cekati na zakazivanje kod dr Kovacevic?
Boze Odgovori
Ali engleski kako govori dr Kovacevic u video...pravi kembridzki
ZeljkaM Odgovori
Zahvaljujuci zahvatima Dr Luke i azurnosti Dr Vere trudna ❤
Ivana Odgovori
Najbolja doktorka i najbolji doktor!!! Uvek posvećeni pacijentima! Svaka čast!!
Jelena Odgovori
Svaka cast najboljim ginekolozima. Zahvaljujuci dr Kovacevic i dr Andjelicu, imam dete! Naklon do poda ❤
Verica Odgovori
Čestitam doktorici Kovačević i doktoru Anđelić na zasluženom uspehu. Njihov pristup pacijentu i zalaganje za zdravlje žena je za svaki primer. Puno sreće vam želim u daljem radu i da se ostali lekari ugledaju na vas.
Zlata Todorov Odgovori
Sve cestitke za moga doktora ciji sam pacijent vise od 20 godina.Sve reci pohvale i kao strucnjaka i kao coveka.
tole Odgovori
cestitam lekarima.ne znam da li imaju u planu otvaranje privatne klinike gde bi mogli u punom radnom vremenu da primaju pacijente.ovako u drzavnoj sluzbi puno vremena provode za delatnosti sa kojima gube vreme.
glavna sestra
Dr. Luka je penzioner ako se ne varam.
Шнајцо
Какве то везе има што је пензионер? Поготово кад има толико знање (познато широм Европе),и вољу и жељу да и даље ради.
Snezana Odgovori
Svaka čast za izuzetnog hirurga, stručnjaka i čoveka.
Гаврило Odgovori
Понос Србије , понос Суботице !
Rada Odgovori
Bravo,čestitam!!!Najpožrtvovaniji,najvredniji i najbolji doktor u Srbiji,dr.Anđelić
Snjzana Odgovori
Doktorka Vera je veoma savesna i strucna,drago mi je zbog njenog uspeha.Super
Gigy Odgovori
Dr Luka je nesto najvrednije sto nam je pruzila medicinska nauka na ovim prostorima. Ekspert u svojoj oblasti, a povrh svega isticem pozrtvovanost, energicnost i saosecajnost. Briznost koju on ispoljava prema svojim pacijentkinjama je ono sto daje ljudsku toplinu, ono sto bi svaki lekar trebao i morao da poseduje baveci se ovim pozivom. Ni blizu nema niti jednog lekara sa kojim bih ga mogla uporediti. Dr Veru ne znam, ali iskrene cestitke im saljem kao pacijentkinja dr Luke i kao sugradjanka.
Babe i žabe Odgovori
Jedno je stručnost i nesporan kvalitet u radu, posvećenost pacijentkinjama i nesporni rezultati u praksi oba lekara iz članka. Nešto sasvim drugo je naučno-istraživačka produkcija (objavljen naučno-stručni rad u vrhunskom časopisu). U Subotici živi (ili je živelo, pa su se odselili u inostranstvo) puno onih koji imaju objavljene svoje naučno-stručne radove iz oblasti prirodnih ili društvenih nauka u renomiranim stručnim časopisima kategorije M21, M22 i M23. Ko razume, shvatiće. Nikada nismo na ovom portalu pročitali vest o njima, što je i razumljivo, jer to nije vest, a najmanje nije vest za portal ovakve sadržine. Zbog toga ne razumem zbog čega se koautorski rad iz teksta (u moru drugih objavljenih radova) glorifikuje u rangu Nobelove nagrade. Ovo je samo jedan od stotinu radova koji su subotički istraživači i naučnici objavili u visokokvalitetnim stranim časopisima sa SCI liste.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.