Komentara: 11
Pregleda: 4252

Studenti upisani pre 2005. traže produženje roka za diplomu

19.02.2014. u 17:40h
Izvor: RTV Yueco
Svi studenti koji su dobili indekse pre 2005. godine imaju rok da diplomiraju do 30. septembra. Na evidenciji Građevinskog fakulteta ima 135 takvih studenata, a očekuje se da bi 1/3 trebalo da dobije diplomu do isteka roka. Mnoge studentske organizacije, uputile su Ministarstvu prosvete zahtev za produženje tog roka na još godinu dana.
Studenti upisani pre 2005. traže produženje roka za diplomu

Građevinski fakultet u Subotici, Dragana Flego je upisala još 2000. godine. Pošto je paralelno sa studijama, bila i zaposlena nije uspela da završi fakultet na vreme. Dragana je već nekoliko godina apsolvent i želi da položi preostale ispite, ali se boji to neće stići do 30. septembra.

„Večitim studentima“ smatraju se oni koji su upisali fakultet pre stupanja na snagu Zakona o visokom školstvu, a najviše na studente upisane pre 2005. godine. Na Građevinskom fakultetu ima oko 135 takvih studenata, mada se tačan broj ne zna, jer neki od njih 10 godina nisu izašli na ispit, a i dalje su na evidenciji. Iako studenti imaju rok da diplomiraju do kraja ove školske godine, prodekan za nastavu Građevinskog fakulteta, dr Daniel Kukaras kaže da i oni koji ne uspeju da do tog datuma polože ispite, neće biti puno oštećeni, jer su osnovni predmeti ostali nepromenjeni.

I novi i stari studenti Građevinskog fakulteta imaju pravo da polažu u 10 ispitnih rokova. Kakao bi pomogli ovim studentima, na Građevinskom fakultetu 26. februara biće organizovan sastanak, na kojem će studenti moći da ukažu na najveće prepreke za sticanje diplome.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4252
Povezane teme

građevinski fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.