Komentara: 9
Pregleda: 2451

Studenti i profesori edukuju građane o zdravim navikama

08.02.2019. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera porenula je nove kurseve i projekte kako bi naše sugrađane edukovala o zdravim životnim navikama.
Studenti i profesori edukuju građane o zdravim navikama

Imajući u vidu potrebe tržišta osmišljeni su kursevi za operativne trenere, dadilje, dečje animatore i zdravstvene negovatelje.

Stručno osposobljavanje traje četiri meseca a po njegovom završetku stiče se sertifikat koji je priznat u zemlji i inostranstvu. Uz molbu, kandidat prilaže svoju radnu biografiju, a budući polaznici moraju da imaju završenu srednju četvorogodišnju školu.

- Ova zanimanja su veoma tražena u zemlji i inostranstvu i nastavni plan je prilagođen modernom načinu življenja.  Zainteresovani kandidati mogu da dobiju informacije putem našeg sajta i na brojeve telefona – za dadilje i dečje animatore telefon je 060/444-70-19, dok je za stručno osposobljavanje zdravstvenih negovatelja broj telefona 060/529-12-75, a telefon za operativne trenere je 0606689559 – najavila je danas Gordana Vukov Ciganjik . - Posebna pogodnost za zdravstvene negovatelje je što  po završetku kursa mogu da dobiju sertifikat na nemačkom jeziku  i na taj način stvaraju sebi mogućnost da na legalan način dobiju posao u Nemačkoj, iako nisu završili medicinsku školu.

Studenti i profesori edukuju građane o zdravim navikama

Pored kurseva, VSOVSU pokrenula je i radionicu za pravilnu ishranu i zdrave stilove života, te pozivaju građane da budu deo edukativnog četvoromesečnog programa tokom kojeg će im biti dijagnostifikovan status uhranjenosti, ponuđena i kontrolisana dijeta, edukacija o pravilnoj ishrani, psihološka podrška i kontinuirani trening.

- Radionica  je smišljena da se podine svest stanovništva i namenjena je osobama od 17 do 65 godina, zdravom stanovništvu sa poremećenom uhranjenošću, ali i onima koji samo žele savete o zdravoj ishrani.  U ovaj program uključen je prvi kontrolni pregled i izrada dijete, sedam kontrolnih pregleda, 16 teninga prilagođenih potrebama polaznika, četiri edukativne radionice i predavanja o pravilnoj ishrani, izrađene pojedinačne jelovnike – dodaje Gordana Vukov Ciganjik.

Škola svakog meseca organizuje kulturno- edukativni programe, u koje su uključeni i studenti. Jedan od njih je večeras u Savremenoj galeriji, gde će tema  biti lepota ženskog tela nekad i sad. U ponedeljak, 11. februara, počinje ciklus „Preduzetničke priče“, koji  treba da podstakne one koji žele da stvore poslovne prilike,  u okviru njega će se predstaviti uspešnipreduzetnici iz naše sredine, a prva od njih je Maja Gabrić Sipić, vlasnica zabavišta „Mali talenti“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2451
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.