Komentara: 2
Pregleda: 2398
Foto

Stručni skup o novim zakonskim rešenjima

30.10.2018. u 17:02h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Regionalne privredne komore, u saradnji sa Ministarstvom privrede, organizovan je stručni skup u cilju predstavljanja novih zakonskih rešenja. Predstavnici Komore i Privrednog suda u Subotici, potpisali su i Sporazum o saradnji na primeni medijacije u privredi.
Stručni skup o novim zakonskim rešenjima

Na današnjem skupu predstavnici Ministarstva privrede predstavili su privrednicima iz regiona izmene i dopune  Zakona o privrednim društvima. Privrednici su, sa druge strane, ukazali na poteškoće na koje nailaze u primeni ovog Zakona. Takođe, predstavljen je i novi Zakon o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, koji bi trebalo da doprinese većoj transparentnosti podataka o vlasnicima preduzeća.

- Zakon će nam omogućiti da vidimo da li je  vlasnik firme neko ko je već dva ili tri puta uveo firmu u stečaj, pa otvara novu firmu. To će omogućiti da se dobiju kompletne informacije o poslovnom svetu. Zanimljiva stvar je što u Srbiji postoji osoba, koja je vlasnik 77 pravnih subjekata. Nije to zakon zabranio a neće ni sada, ali važno je da se te informacije znaju zbog načina rada i kontrole poslovanja - rekao je Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore.

Stručni skup o novim zakonskim rešenjima

Na stručnom skupu potpisan je i Sporazum o saradnji  između Privredne komore Srbije, odnosno Regionalne privredne komore i Privrednog suda u Subotici na primeni medijacije u privredi.

- Otvorićemo centre za medijaciju i u Privrednom sudu i u Regionalnoj privrednoj komori kako bi pomogli privrednicima da brže i lakše dođu do rešenja. Mi smo i preteče u tom poslu, jer u važećim propisima Italije, koji su usaglašeni sa Evropskom unijom medijacija je obavezna što znači da ako spor nije bio u medijaciji nije moguće pristupiti sudu. Ovo je jedno od jačih ovlašćenja koje ima Komora - naglasio je Vojinović.

Izvor: Subotica.com
Stručni skup Stručni skup Stručni skup Stručni skup Stručni skup Stručni skup Stručni skup Stručni skup
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2398
Povezane teme

regionalna privredna komora

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.