Komentara: 0
Pregleda: 2046

Streličari Artemisa uspešni na državnom prvenstvu

08.10.2013. u 10:24h
Izvor: Sportski savez Subotice
Streličari Artemisa i ove su godine potvrdili visok kvalitet svojih takmičara. Pre nekoliko dana u Novom Sadu uspešno su nastupili na Otvorenom prvenstvu Srbije u 3 D streličartvu, gde su pored domaćih takmičara nastupili i gosti iz Austrije, Hrvatske i Slovenije.
Streličari Artemisa uspešni na državnom prvenstvu

Takmičenje se odvijalo uz prisustvo 105 takmičara u svim starosnim kategorijama. Po vrlo lepom i sunčanom danu streličari su imali prilike da na obroncima petrovaradinske tvrdjave u šančevima koji su za ovu priliku bili spremni da na 28 metnih polja pogode i realizuju svoje pogotke.

Ištvan Horvat je u stilu Instinktivni luk veteran osvojio 1 mesto i time potvdio svoju klasu. Goran Vujković je u stilu goli luk u vrlo neizvesnoj borbi takođe osvojio 1. mesto i postao državni prvak za 2013 godinu. Naš takmičar Pataki Zoltan kome je ovo bilo prvo vatreno krštenje, ostvario je 12. mesto i skrenuo pažnju na sebe kao budući streličar složenog luka.

Ove godine Srbija u svetskoj asocijaci FITA WA prima na sebe odgovornost organizatora Evropskog prvenstva 2016g u 3 D koja kao jedan od kandidata najozbiljnije učestvuje u borbi za ovo prestižno takmičenje.

Dogovori su još uvek preliminarni, pa su ovaj put u goste po prvi puta došli i vrhunski svetski asovi poput Marijana Podržaja I grupe Slovenaca koji kao učesnici i takmičari daju svoj sud o nama kao takmičarima i svojim savetima i knjigama utiču na razvijanje ovog vida streličartva u Srbiji.

Izvor: Sportski savez Subotice
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2046
Povezane teme

streličarstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.