Komentara: 0
Pregleda: 2459

Stonoteniski klub "Spartak" učestvovao na Turniru prijateljskih gradova u Novom Sadu

16.06.2013. u 19:12h
Izvor: Stonoteniski klub "Spartak"
Stonoteniseri Spartaka učestvovali su na više turnira u više starosnih kategorija i ostvarili su zapoažene rezultate. Nedavno su gostovali u Đakovu i u Novom Sadu na turniru prijateljskih gradova.
Stonoteniski klub "Spartak" učestvovao na Turniru prijateljskih gradova u Novom Sadu

Domaćin tradicionalnog turnira prijateljskih gradova bila je ekipa Begeč. Na žalost svih učesnika vremenske prilike uzrokovale su da turnir bude izmešten iz predivnog ambijenta Begeča u zatvoreni prostor novosadskog Spensa.

Učešće je uzelo pet ekipa - Segedin, Niš, Subotica, Novi Sad i ambasada Republike Mađarske - Beograd.

Nakon celodnevnog takmičenja najbolje se pokazala ekipa Subotice koja je ubedljivo osvojila 1. mesto. Sastav ekipe Subotica na ovom turniru je bio: Milan Trbović, Bela Stojan i Franjo Breščanski. Kapiten ekipe je bio Zoran Kalinić, dok je trener bio Branko Brstina.

Konačan plasman ekipa je bio sledeći :

  1. Subotica
  2. Niš
  3. Segedin
  4. Ambasada Republike Mađarske Beograd
  5. Novi Sad

Nakon turnira dogovoreno da će sledeći domaćin turnira prijateljskih gradova biti ekipa Debrecin u Segedinu u toku septembra meseca.

Stonoteniseri Spartaka na turniru "Rac Knežević" u Đakovu

Seniori Spartak-a Takarič Robert i Kostadinović Stefan učestvovali su na međunarodnom turniru u Đakovu (Hrvatska). Na turniru je učestvovalo oko stotinu takmičara koji su se nadmetali u četiri starosne kategorije.

Subotičani su bili najuspešniji u apsolutnoj kategoriji. Takarič Robert osvojio je prvo mesto dok je njegov klupski saigrač Kostadinović zauzeo treće mesto. U kvalifikacijama Takarič je ostvario tri pobede u svojoj grupi a zatim na glavnoj tabli pobedio Jankovića (HRV) 3:0, Runjića (HRV) 3:0, Britku (SRB) 3:0 - polufinale Babić (HRV) 3:0 i finale Glavaški (SRB) 3:2.

Kostadinović je u polufinalu izgubio od Glavaški Milutina rezultatom 3:2. Nakon prošlogodišnjeg uspeha Kostadinovića prelazni pehar turnira je ponovo u Subotici, ovoga puta u rukama Roberta Takariča.

Sledeći turnir gde će nastupati seniori i pioniri Spartaka je 22. juna 2013. u Sarajevu.

Izvor: Stonoteniski klub "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2459
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniski savez subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.