Komentara: 0
Pregleda: 2722
Foto

Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“

18.10.2020. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
U Stonoteniskom centru juče je održan drugi po redu Memorijalni turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u znak sećanja na prerano preminulog Luku Andrašića (2001 – 2018), člana„Spartaka“, novosadskog „Spina“ i reprezentacije Srbije.
Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“

Stonoteniski centar bio je domaćin drugog Memorijalnog turnira „Luka Andrašić“, koji se održava u znak sećanja na mladohh heroja koji nas je prerano napustio, a bio je član  STK „Spartak“, koji je bio domaćin ovog takmičenja za osobe sa invaliditetom.

Turnir je okupio  najbolje stonotenisere sa invaliditetom u Srbiji gde se 57 takmičara nadmetalo za pobedničke pehare u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kao i prethodne, i ove godine se bodovao za Prvenstvo Srbije.

Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“

U konkurenciji muškarci 1-5 najuspešniji bio je Mitar Palikuća iz novosadskog Spina. Do titule je došao pobedom nad Mladenom Ćirićem iz još jednog novosadskog kluba, Tvrđava 021. Slavoljub Avdić iz Mačve (Šabac) i Nemanja Ćurić (slobodan igrač) podelili su treću poziciju.

U konkurenciji žena u kategoriji 1-5 titula je pripala Borislavi Perić-Ranković dok je vicešampion Sanja Mijatović. Bronzane medalje završile su oko vrata Kristine Arančić i Biljane Ubović. Sve igračice dolaze iz novosadskog stonoteniskog kluba Spin.

Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“

Kod muškaraca u kategoriji 6-7 blistao je Mihajlo Radovanović koji je u finalu nadigrao saigrača Ivana Bogdanovića. Priliku da nastupa sa muškarcima imala je Mila Gajić, pa je ona jedna od osvajačica bronzane medalje, a isti učinak ostvario je i Haris Eminović. Svi osvajači medalja u ovoj konkurenciji su igrači Tvrđave 021 iz Novog Sada.

Najuspešniji u muškoj kategoriji 8-10 bio je Aleksej Radukić iz Tvrđave 021. Do srebrne medalje stigao je Dragan Bunčić iz novosadskog Spina, a bronzom su morali da se zadovolje Dragan Vujisić (STIB Beograd) i Nebojša Kitić (Medijana Niš).

Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“Turnir koji čuva sećanje na Luku Andrašića zajednički su organizovali Stonoteniski klub "Spin" iz Novog Sada, Stonoteniski savez osoba sa invaliditetom Srbije, odnosno domaćin Stonoteniski klub "Spartak Infostud" uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

- Ovo je drugi memorijalni turnir na kome smo uspeli da okupimo najbolje igrače iz Srbije u konkurenciji osoba sa invaliditetom, osvajače olimpijskih medalja, evropske i svetske prvake . Sve je organizovano na adekvatan način  uz poštovanje svih mera zbog trenutne situacije. Vođena je fer borba,  a rezultati su donekle očekivani. – izjavio je Predrag Matković, potpredsednik Stonoteniskog kluba „Spartak Infostud“

Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“

Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“Na turniru su se i ove godine okupili takmičari  samo iz klubova sa teritorije Srbije zbog trenutne situacije koju je nametnula pandemija, ali postoji inicijativa i velika podrška, da ovaj turnir bude međunarodnog karaktera.

- Zahvaljujem se organizatorima koji su smogli snage da organizuuju turnir zbog svih problema koje je nametnuo ovaj viruskorona. Učestvovao je veliki broj takmičara, to su Lukini drugari iz škole, iz oba kluba za koje je nastupao. Najbitnije je u svemu da je održan i da je nastavio tradicijiu, a mi se nadamo da će već od naredne godine biti na nekom međunarodnom nivou ukoliko nam dozvoli trenutna situacija – rekao je Slobodan Andrašić otac pokojnog Luke.

Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“Stoni tenis: Održan drugi Memorijal „Luka Andrašić“

Izvor: Subotica.com
Stoni tenis: 2. Memorijalni turnir "Luka Andrašić" Stoni tenis: 2. Memorijalni turnir "Luka Andrašić" Stoni tenis: 2. Memorijalni turnir "Luka Andrašić" Stoni tenis: 2. Memorijalni turnir "Luka Andrašić" Stoni tenis: 2. Memorijalni turnir "Luka Andrašić" Stoni tenis: 2. Memorijalni turnir "Luka Andrašić" Stoni tenis: 2. Memorijalni turnir "Luka Andrašić" Stoni tenis: 2. Memorijalni turnir "Luka Andrašić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2722
Povezane teme

stoni tenis

luka andrašić

memorijalni turnir luka andrašić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.