Komentara: 6
Pregleda: 5763

Stomatološka služba: problemi

26.02.2013. u 17:35h
Izvor: RTV Yueco
Posle reorganizacije Stomatološke službe, kojom je broj zaposlenih smanjen za jednu trećinu u prigradskim domovima zdravlja jedno vreme nije bilo mesta za stomatologe. Od ovog meseca u Bajmoku, Čantaviru, Starom Žedniku i Tavankutu stomatolozi opet rade, ali u poslednja dva naselja kategorije stanovništva koje preko RFZO ostvaruju pravo na besplatne stomatološke usluge, ne mogu ostvariti to pravo. Takvi pacijenti i dalje se šalju u gradske ambulante ili stomatološku polikliniku.
Stomatološka služba: problemi

I posle reorganizacije pravo na određene besplatne stomatološke usluge, kao što su vađenje zuba, lečenje bolesti usta i zuba i slično, i dalje imaju određene kategorije stanovništva u koje spadaju deca do 18 godina, trudnice, studenti do 26 godina i lica sa niskim primanjima koja su dobila potvrdu od RFZO. Međutim, iako domovima zdravlja u Starom Žedniku i Tavankutu rade stomatolozi ove kategorije stanovništva kod zubara moraju u Suboticu.

U julu 2012. godine Ministarstvo zdravlja izdalo je dopis kojim se predviđa novi Kadrovski plan za subotičku stomatološku službu. Broj zaposlenih u Stomatološkoj službi tada je sa 109, smanjen na 79. To smanjenje dovelo je do toga da su neka seoska naselja jedno vreme bila bez stomatologa.

Iako je predviđeno da jedan broj stomatologa bude prepušten tržištu i na taj način ostvari zaradu, Grad će pokušati da ublaži novonastalu situaciju kako neki od zaposlenih ne bi ostali bez zarade. Dva stomatološka tima nekoliko meseci biće finansirana iz budžeta grada, kako stanovnici prigradskih naselja ne bi ostali bez stomatologa, a stomatolozi bez plate.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 5763
Povezane teme

stomatologija

stomatološka služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.