Komentara: 0
Pregleda: 2431

STK "Spartak STOSS" vicešampion Prve lige

27.04.2016. u 11:46h
Izvor: Subotica.com
U okviru poslednjeg, 18. kola Prve lige Srbije u Paraćinu sastali su se Borac i Spartak Stoss. U dosta zanimljivim partijama Subotičani su slavili sa 4:1 i time potvrdili drugu poziciju na kraju sezone. Sledi takmičarska pauza do kraja septembra.
STK "Spartak STOSS" vicešampion Prve lige

U redovima Spartaka na visini zadatka bio je Robert Takarič sa po dve pobede, po jednu pobedu ostvarili su kapiten Milan Trbović i mladi Aleksandar Radosavljević, dok je jedinu pobedu za domaćine ostvario Petar Nikodijević koji je iznenadio juniorskog reprezentivca Srbije Nikšu Martinovića za konačnih 1:4.

Posle 18 odigranih kola šampion Prve lige je ekipa Bačke Palanke (17 pobeda i 1 poraz), drugi je Spartak STOSS (13/4), treći Mlinprodukt iz Ade (13/4), dok je niška Medijana četvrta (12/5).

Subotički Spartak je na kraju prvenstva zauzeo odlično drugo mesto i na terenu je izborio ulazak u Superligu Srbije, ali po propisima Stonoteniskog saveya Srbije u jednoj ligi ne mogu igrati dve ekipe iz istog kluba.

- "Pre prvenstva sam prognozirao 3. ili 4. mesto mesto, s obzirom da smo u prošlom prvenstvu zauzeli 5. mesto. Ma startu sezone bili smo pojačani sa Robertom Takarič iz prve ekipe Spartaka pa je na kraju ovaj rezultat 2. mesto za nas odličan. Ponosan sam na celu ekipu, bio je to spoj iskusnijih igrača, tu mislim na kapitena Milana Trbović i najboljeg igrača ekipe Roberta Takarič , a u ekipi smo imali i dva mlada igrača - juniorskog reprezentativca Nikšu Martinović i Aleksandra Radosavljevića. Svi smo zajedno bili kompaktna celina i to je rezultiralo ovim uspehom na kraju sezone, a uz to da dodam da su iza nas ekipe sa mnogo ozbiljnijim budžetom. Sezona je završena i sledi pauza do septembra." - rekao je Branko Brstina, trener Spartak STOSS-a

Redove Spartak Stoss-a je napustio Nikša  Martinović koji je proveo tri lepe godine u subotičkom klubu i odlazi u Novi Sad za igra za superligaša Panoniju.

Brstina se zahvalio i Stonoteniskom Savezu Subotica koji im je pomogao da u ovim teškim vremenima opstanu i takmiče se, ispostavilo se sa velikim uspehom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2431
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniserski centar

stonoteniserski klub spartak

stonoteniski centar

stonoteniski klub spartak

spartak stoss

branko brstina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.