Komentara: 15
Pregleda: 4163

Stižu dodatne količine vakcine protiv gripa

26.10.2020. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Stižu dodatne količine vakcine protiv gripa

U domove zdravlja u Srbiji u narednih dan ili dva stižu dodatne količine od 50.000 doza uvozne vakcine protiv sezonskog gripa, najavljuje ministar zdravlja Zlatibor Ločar, koji je nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da u domovima zdravlja trenutno ima Torlakovih vakcina protiv sezonskog gripa i da su one apsolutno bezbedne, a mogu da ih prime građani od 18 do 65 godina.

- Naši kamioni danas idu po dodatne količine, to je dodatnih 50.000 doza koje treba u narednih dan ili dva da stignu. Nakon toga na svakih nekoliko dana stizaće dodatne količine - rekao je Lončar i savetovao građanima koji žele da se zaštite od gripa, da se upišu u nadležnom Domu zdravlja da žele da se vakcinišu i biće pozvani čim stigne vakcina.

Ministar Lončar je naglasio da će građani moći da biraju da li će da prime Torlakovu ili vakcinu iz uvoza.

- Ima dosta ljudi koji insistiraju baš na Torlakovoj vakcini. Imamo rekordan obuhvat vakcinacijom i to je dobar preduslov da nam se ne ukrste sezonski virusi (kao što je grip) sa koronom -  objašnjava ministar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 4163
Povezane teme

sezonska vakcina

vakcina protiv gripa

vakcinacija stanovništva subotica

epidemija gripa

vakcinisanje

vakcinacija

grip

sezona gripa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.