Komentara: 13
Pregleda: 3929
Foto

Stiže vodovodna mreža u dve ulice na Makovoj sedmici

09.03.2022. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Pre tri dana počeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže u Diljskoj i Višnjičkoj ulici u MZ Makova sedmica.
Stiže vodovodna mreža u dve ulice na Makovoj sedmici

Po završetku radova, na vodovodnu mrežu biće priključeno 10 domaćinstava u Diljskoj, odnosno više od 50 domaćinstava u Višnjičkoj ulici. 

- Nama svaka infrastruktura koja stigne do naše ulice mnogo znači. Srećni smo što ćemo imati zdravu i pitku vodu. Do sada smo imali bušene bunare - kaže Sreto Rauković koji u Diljskoj ulici živi tri i po decenije - Za tih 35 godina ovde ništa nije rađeno. Drago mi je što se u našoj mesnoj zajednici obraća pažnja i na male ulice. Osim vodovoda, velika bi stvar bila da nam stigne i kanalizacija. Septičke jame su stare i prepunjene, imamo problema sa odvođenjem fekalnih voda, naročito posle kiše. 

Stiže vodovodna mreža u dve ulice na Makovoj sedmiciStiže vodovodna mreža u dve ulice na Makovoj sedmiciIz rukovodstva MZ Makova sedmica kažu da je urađena projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju vodovodne mreže u još tri ulice, odnosno u Slobodana Penezića Krcuna, Ulcinjskoj i delu Bračke ulice. 

- Takođe, u okviru projekta "Čista Srbija" radiće se kanalizaciona mreža u ukupnoj dužini od 2 km, odnosno na Majšanskom putu, u dužini od 350 metara, kao i u Nadežde Petrović, Đeri Ferenca i u Višnjičkoj

PROBLEMI SA KABLOVSKOM MREŽOM - Od kada je obustavljena usluga kablovske, mnogi građani nam se obraćaju sa problemom sa signalom. Upućujemo ih na mts, a sve ekipe su na terenu kako bi se problem rešio. Problem je jer su žice jako stare i potrebno je da se to obnovi, ali se nadam da će kroz mesec - dva to biti regulisano na teritoriji naše mesne zajednice - kažu iz rukovodstva MZ "Makova sedmica".

Pokrivenost vodovodnom mrežom u ovoj mesnoj zajednici je nešto manje od 40 odsto. Iako je komunalna infrastruktura prioritet, ona ne može biti uvedena u ulicama u kojima nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi.

- Ima puno problema sa imovinsko-pravnim odnosima, dok se to ne reši neće moći da se radi projektno-tehnička dokumentacija za uvođenje komunalne infrastrukture, kao ni za asfaltiranje. Prioriteti će biti one ulice koje imaju rešeno ovo pitanje - kaže Mirsad Nalić, predsednik Saveta MZ Makova sedmica - Sve što može da se uradi u ulicama koje nemaju rešene imovinsko-pravne odnose jeste nasipanje tucanika.

Stiže vodovodna mreža u dve ulice na Makovoj sedmici

Izvor: Subotica.com
Radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ Makova sedmica (Diljska ulica) Radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ Makova sedmica (Diljska ulica) Radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ Makova sedmica (Diljska ulica) Radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ Makova sedmica (Diljska ulica) Radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ Makova sedmica (Diljska ulica) Radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ Makova sedmica (Diljska ulica) Radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ Makova sedmica (Diljska ulica) Radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ Makova sedmica (Diljska ulica)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 3929

Povezana vest

Povezane teme

makova sedmica

vodovodna mreža

mirsad nalić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.