Komentara: 56
Pregleda: 31886

Stiže novi investitor u Privrednu zonu "Mali Bajmok"

22.02.2017. u 12:23h
Izvor: Subotica.com
Stiže novi investitor u Privrednu zonu "Mali Bajmok"

U društvu velikih svetskih kompanija koje već nekoliko godina uspešno posluju u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, uskoro bi trebalo da se nađe i jedna italijanska kompanija za proizvodnju plastičnih komponenti, koja je putem svog ogranka „4 KAM S.R.L.“ iz Novog Sada izlicitirala 1.8 hektara zemljišta – saznaje portal subotica.com.

- Licitacija za otuđenje građevinskog zemljišta u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ održana je dana 07.02.2017.godine, podneta je jedna prijava na oglas od strane „4 CAM S.R.L.“ ogranak Novi Sad, koja ispunjava propisane uslove, te je izlicitirana cena početna tržišna cena odnosno procenjena tržišna cena u iznosu od 23.347.869 dinara – navodi Verica Mišević, sekretar Sekretarijata za imovinsko-pravne odnose.

Novi investitor imaće mogućnost da se priključi na kanalizaciju, gasovod, vodovod, elektro i informatičku mrežu. U neposrednom „komšiluku“ biće čuvene kompanije „Simens“, „Dunkermotoren“, „Ametek“, „Norma grupa“, „Kontinental-Kontiteh“, „Grodon-Kalcedonija“ i „Svarovski“, u čijim pogonima trenutno radi čak oko 5.800 ljudi.

Stiže novi investitor u Privrednu zonu "Mali Bajmok"

Dolazak novog investitora znači i otvaranje novih radnih mesta u našem gradu.

- Kako je dogovoreno, nova kompanija će zaposliti oko 120 ljudi – najavio je krajem prošle godine gradonačelnik Bogdan Laban. - Očekujemo da u ovoj godini u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok” bude zaposleno novih pet stotina radnika, a pored novog investitora, proširenje kapaciteta planiraju i već postojeće firme „Kontinental” i „Ametek”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 56
Pregleda: 31886
Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Investiranje u Suboticu

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.