• Pregleda: 1899

Stipendije za Rome

U Subotici je prezentovan program “Stipendije za učenike i studente romske nacionalnosti za obrazovanje u oblasti medicinskih nauka”. Reč je o projektu Fondacije za otvoreno društvo Srbije i Fondacija za otvoreno društvo iz Mađarske u okviru Programa javnog zdravlja.
Stipendije za Rome

Program je namenjen pripadnicima romske nacionalnosti koji završavaju osmi razred osnovne škole i žele da u toku leta upišu srednju školu u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti, kao i srednjoškolcima i studentima.

Rok za prijavljivanje je 15.jun, a ovaj stipendijski program se realizuje još i u Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji. Informacije o programu su dostupne na sajtu Medija centra u Beogradu http://www.mc.rs/Roma-Health-Scholarship-Program.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
lik Odgovori
konacno da i za tu manjinu nesto nude u okviru obrazovanja.
:) Odgovori
Колико знам и ромска деца имају иста права на школовање као и било која друга деца у Србији. На жалост ,доста Рома не користи то право јер им је исплативије да им деца раде скупљајући по отпаду него да иду у школу.
Ако би им се плаћало да им деца завршавају основну школу онда би их можда и слали у школу.
ned Odgovori
Odavno romska deca dobijaju stipendije ,ali stvarno ne žele da uče, samo misle o seksu,kako da zavitlavaju druga i profesora u školi.To je prava slika.Možda su devojčice malo finijeg ponašanja obzirom na žensku stidljivost, ali dečaci ne ,uče toliko da dobiju 2.Nisu se pretrgli u učenju ,zato ih i nema mnogo sa Univerzitetskim diplomama.Nisam sreo u školi roma koji je otvoreno rekao"Da volim školu i obrazovanje".Njihove stipendije su 50 e u srednjim školama
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.