Komentara: 44
Pregleda: 7253

Stiglo 1.000 migranata - većina nastavlja ka Kanjiži

26.08.2015. u 00:00h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Talas migranata koji su preko Grčke i Makedonije stigli u Srbiju nastavljen je u Subotici i prethodne noći, vanrednim polascima iz Beograda, stiglo je nešto manje od 1.000 migranata.
Stiglo 1.000 migranata - većina nastavlja ka Kanjiži

Kako je Tanjugu rečeno na Autobuskoj stanici u Subotici, tokom  jučerašnjeg dana realizovano je ukupno 18 vanrednih polazaka iz Beograda za Suboticu, kojima je stiglo oko 1.000 novih migranata.

Većina njih, kao i dan ranije, nastavila je odmah nakon kupovine karata put dalje ka Kanjiži, ka kojoj je po podacima za stanice, sinoć realizovano 16 vanrednih polazaka, a ukupno 20 tokom celog jučerašnjeg dana.

Oni koji su ostali u Subotici, kao i prethodne noći, ili su prenoćili u okolini same stanice, ili na ciglani. Talas migranata sa grčko-makedonske granice u ponedeljak je stigao u Suboticu.

MAĐARSKA VOJSKA NA GRANICI SA SRBIJOM? - Mađarska vlada razmatra mogućnost kako bi vojska mogla da bude angažovana i pomogne da se obezbedi južna granica, gde veliki talas izbeglica ulazi u Evropsku uniju (EU), rekao je danas portparol vlade Zoltan Kovač.

"Mađarska vlada i kabinet za nacionalnu bezbednost razmotrili su pitanje kako vojska može biti angažovana da pomogne u zaštiti mađarske granice i granice EU", rekao je Kovač, prenela je agencija Rojters.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 7253
Povezane teme
migranti migranti u subotici imigranti ilegalni migranti izbegla i raseljena lica izbeglice autobuska stanica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.