Komentara: 0
Pregleda: 1630
Foto

Štićenici Doma „Kolevka“ stvaraju umetnička dela

17.12.2023. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u holu Otvorenog univerziteta priređena je izložba slika koricnici Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu „Kolevka“. Svoja umetnička dela javnosti su predstavili Boris Hrnjak, Feher Peter, Nenad Janić i Gordana Lukač.
Štićenici Doma „Kolevka“ stvaraju umetnička dela

Pored umetničkih slika izložene su i rukotvorine korisnika Dnevnog boravka u Banijskoj ulici. Kao i svake godine, korisnici Dnevnog boravka mogu da se pohvale i medaljama osvojenim na brojnim takmičenjima.

- Ovo je 16. put da organizujemo izložbu i drago nam je da je veliki broj sugrađana sa nama, da su došli da sa nama podele ovu veliku radost. Tokom cele godine naši koirsnici su se trudili da ova izložba bude ovako bogata, jedinstvena i svečana. Oni tokom naših aktivnosti prikazuju svoju kreativnost i sva njihova dela su izložena – ističe Livia Jenei, koordinatorka Dnevnog boravka za odrasla lica. – Naš moto je „Umetnost spaja ljude“ i ova izložba je upravo to i pokazala. Rad s aosobama sa invaliditetom nije lak, ali sve što mi njima damo vrati nam se svaki dan, inspiracije uvek ima i zato to nije teško pretočiti u umetničko delo.

Štićenici Doma „Kolevka“ stvaraju umetnička dela

Boris Hrnjak, vanserijski slikarski talenat sa Daunovim sindromom, već je dobro poznat suboičkoj javnosti.

- Borina dela govore sama za sebe. Svi smo srećni i ponosni što je on takav, trudimo se da ga podržimo u tom što radi. Neke slike nalazi na internetu, a nekad inspiraciju dobije i samo kad pogleda kroz prozor – ističe Ruža Hrnjak.

Štićenici Doma „Kolevka“ stvaraju umetnička dela

Počasni gost izložbe je bila slikarka Danijela Vojnić Zelić, koja sa štićenicima „Kolevke“ radi godinama.

- Ove godine su me prijatno iznenadili, ima puno interesantnih radova, svi su na svoj način zanimljivi. Neki su crno-beli ali opet odišu toplinom i ljubavlju. Svaki umetnik je dao najlepše što nosi u sebi – poručila je umetnica.

Štićenici Doma „Kolevka“ stvaraju umetnička dela

Izvor: Subotica.com
Izložba štićenika "Kolevke" Izložba štićenika "Kolevke" Izložba štićenika "Kolevke" Izložba štićenika "Kolevke" Izložba štićenika "Kolevke" Izložba štićenika "Kolevke" Izložba štićenika "Kolevke" Izložba štićenika "Kolevke"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1630
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.