Komentara: 8
Pregleda: 5003

Stevanović: 2014. godine bez fascinantnog privrednog rasta

18.12.2013. u 22:45h
Izvor: RTV Yueco
2014. godina neće biti godina fascinantnog rasta, ali će biti godina postavljanja uslova da Srbija konačno izađe iz krize na realnim osnovama, ocenio je savetnik ministra privrede Aleksandar Stevanović na današnjoj Skupštini Regionalne privredne komore Subotica.
Stevanović: 2014. godine bez fascinantnog privrednog rasta

Predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor ocenio je ovom prilikom da treba prestati sa “atmosferom ratnog stanja” u društvu, bez čega po njegovom mišljenju neće biti privrednog napretka. Godišnja Skupština komore poslužila je kao prilika da privrednici zvaničnicima prenesu svoje utiska o načinu da se poboljša privredni ambijent, ali i da nagrade najbolje u regionu.

Privreda regiona severa Bačke i Potisja najverovatnije će u ovoj godini ostvariti neznatni rast, ali i značajan rast izvoza, ocenio je predsednik Privredne komore Subotica Slobodan Vojinović. On je dodao da su primećena pomeranja u strukturi uvoza, sa robe široke potrošnje na sirovine koje se uvoze radi proizvoda višeg stepena obrade koji se nanovo izvoze u inostranstvo.

Savetnik ministra privrede Aleksandar Stevanović smatra da se za razliku od dosadašnjih ekonomskih politika i nekih ranijih Vlada, sadašnja Vlada Srbije „uhvatila u koštac sa stvarnim uzrocima, a ne samo sanacijom problema”. On je dodao da Ministarstvo privrede ima jako veliku volju da počne sa rešavanjem problema sive zone privrede i njihov stav je da je uslov za tako nešto motivacija ljudi iz sive zone da pređu u regularni sektor. On je takođe dodao da ubuduće neće više biti subvencija stranim investitorima u dosadašnjem obliku.

Stevanović: 2014. godine bez fascinantnog privrednog rasta

U narednoj godini trebali bi prekinuti sa atmosferom ratnog stanja u društvu, jer u toj atmosferi nema ni privrednog rasta ni privredne aktivnosti, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. U sklopu ukupnog „brda problema”, prema Pastorovom mišljenju, za Vojvodinu je najznačajnije konsolidacija ustavno-pravne i životne pozicije pokrajine kroz usvajanje novog Statuta Vojvodine, Zakona o nadležnostima i Zakona o finansiranju.

Godišnja Skupština RPK Subotica iskorišćena je da bi se istakli najuspešniji privrednici, odnosno preduzetnici koji su dobitnici godišnje nagrade. Ove godine nagrađeni su JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica, „Termovent SC“ Livnica čelika Bačka Topola, „Potisje Tondach“ d.o.o. Kanjiža, „Chick prom“ d.o.o. Mali Iđoš i SZUR Poslastičarnica „Kriška“ Senta.

Izvor: RTV Yueco
Privredna komora: nagrade najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima Privredna komora: nagrade najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima Privredna komora: nagrade najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima Privredna komora: nagrade najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima Privredna komora: nagrade najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima Privredna komora: nagrade najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima Privredna komora: nagrade najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima Privredna komora: nagrade najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 5003
Povezane teme

privredna komora

regionalna privredna komora

aleksandar stevanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.