Komentara: 34
Pregleda: 10473
Foto

Ministar Stefanović na tribini „Policija u zajednici i bezbednost građana“

27.02.2015. u 23:39h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće večeras je održana tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ koju je vodio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Ministar Stefanović na tribini „Policija u zajednici i bezbednost građana“

Na tribini su bili prisutni i Vladimir Rebić, načelnik uprave saobraćajne policije pri MUP-u Srbije, Zoran Alimpić, načelnik Uprave MUP-a, gradonačelnik Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, kao i pripadnici PU Subotica.

- Zahvaljujemo se ministru Stefanoviću na hrabrom gestu da lično dođe u Suboticu i održi tribinu jer je malo visokih funkcionera koji direktno komuniciraju sa građanima - istakao je gradonačelnik Jene Maglai. - Bezbednost je jedna od kategorija koje su za funkciosanje jedne zajednice od vitalne važnosti, Subotica je, zbog blizine granice, u specifičnom položaju i situacija je takva da neke probleme policija ne može sama rešavati već je potreban konsenzus policije, lokalne zajednice i građana.

Predsednik gradskog parlamenta Ilija Maravić naglasio je da je ovo prvi put da Subotičani imaju priliku da lično komuniciraju sa ministrom policije i da mu iznesu svoje probleme vezane za bezbednost.

- Posebno se zahvaljujem ministru na velikom zalaganju u rešavanju slučaja ubistva Tijane Jurić i nadam se da će i drugi zločini biti rasvetljeni a grad će u okviru svojih mogućnosti pomoći u funkcionisanju policije – dodao je Maravić.

Ministar Stefanović na tribini „Policija u zajednici i bezbednost građana“

Po rečima ministra Nebojše Stefanovića bezbednost građana je preduslov svih reformi i razvoja a njegova želja je da se vrati sektor u rad policije, odnosno da u svakom kraju bude prisutan policajac, ali koji neće biti deo neke kriminalne grupe i u koga će građani imati poverenja.

- Problem subotičke policije je ona popunjena sa 65% potrebnih ljudi i nadam se da će se to promeniti, mi ćemo uložiti u obuku i opremu jer je naš zadatak da se svi ljudi, bez obzira na veru i naciju, osećati bezbedno i dobro u svojoj zemlji – obećao je Stefanović. - Već smo promenili Zakon o saobraćaju, smanjili dozvoljenu alkoholisanost na 0.2 promila i uveli meru oduzimanja vozila onima koji voze sa 2 promila alkohola, Zakon o posedovanju oružja, usvojili „Tamarin zakon“, koji reguliše mere zaštite od požara...

Građani su ministru postavljali brojna pitanja od „borbe“ sa psima lutalicama do problema ilegalnih migranata.

Izvor: Subotica.com

Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica

Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica Poseta Ministra Stefanovića Policijskoj upravi Subotica
Pogledaj ostale fotografije

Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“

Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ Tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 34
Pregleda: 10473

Povezane vesti

Povezane teme

Policijska uprava Subotica

bezbednost subotica

Grad Subotica

jene maglai

ilija maravić

bezbednost građana

nebojša stefanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.