Komentara: 34
Pregleda: 9798
Foto

Ministar Stefanović na tribini „Policija u zajednici i bezbednost građana“

27.02.2015. u 22:39h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće večeras je održana tribina „Policija u zajednici i bezbednost građana“ koju je vodio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Ministar Stefanović na tribini „Policija u zajednici i bezbednost građana“

Na tribini su bili prisutni i Vladimir Rebić, načelnik uprave saobraćajne policije pri MUP-u Srbije, Zoran Alimpić, načelnik Uprave MUP-a, gradonačelnik Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, kao i pripadnici PU Subotica.

- Zahvaljujemo se ministru Stefanoviću na hrabrom gestu da lično dođe u Suboticu i održi tribinu jer je malo visokih funkcionera koji direktno komuniciraju sa građanima - istakao je gradonačelnik Jene Maglai. - Bezbednost je jedna od kategorija koje su za funkciosanje jedne zajednice od vitalne važnosti, Subotica je, zbog blizine granice, u specifičnom položaju i situacija je takva da neke probleme policija ne može sama rešavati već je potreban konsenzus policije, lokalne zajednice i građana.

Predsednik gradskog parlamenta Ilija Maravić naglasio je da je ovo prvi put da Subotičani imaju priliku da lično komuniciraju sa ministrom policije i da mu iznesu svoje probleme vezane za bezbednost.

- Posebno se zahvaljujem ministru na velikom zalaganju u rešavanju slučaja ubistva Tijane Jurić i nadam se da će i drugi zločini biti rasvetljeni a grad će u okviru svojih mogućnosti pomoći u funkcionisanju policije – dodao je Maravić.

Po rečima ministra Nebojše Stefanovića bezbednost građana je preduslov svih reformi i razvoja a njegova želja je da se vrati sektor u rad policije, odnosno da u svakom kraju bude prisutan policajac, ali koji neće biti deo neke kriminalne grupe i u koga će građani imati poverenja.

- Problem subotičke policije je ona popunjena sa 65% potrebnih ljudi i nadam se da će se to promeniti, mi ćemo uložiti u obuku i opremu jer je naš zadatak da se svi ljudi, bez obzira na veru i naciju, osećati bezbedno i dobro u svojoj zemlji – obećao je Stefanović. - Već smo promenili Zakon o saobraćaju, smanjili dozvoljenu alkoholisanost na 0.2 promila i uveli meru oduzimanja vozila onima koji voze sa 2 promila alkohola, Zakon o posedovanju oružja, usvojili „Tamarin zakon“, koji reguliše mere zaštite od požara...

Građani su ministru postavljali brojna pitanja od „borbe“ sa psima lutalicama do problema ilegalnih migranata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 34
Pregleda: 9798
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
Policijska uprava Subotica bezbednost subotica Grad Subotica jene maglai ilija maravić bezbednost građana nebojša stefanović
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.