• Pregleda: 1903

Štefanek i ŽFK "Spartak" najbolji u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"

Istaknutim sportistima i najboljem sportskom klubu uručena su priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša”, koja je održana po trinaesti put.
Štefanek i ŽFK "Spartak" najbolji u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"

Za najboljeg sportistu Subotice, treći put za redom, proglašen je rvač Spartaka Davor Štefanek, dok je priznanje za najbolji kolektiv pripalo Ženskom fudbalskom klubu „Spartak“, koji je minule godine osvojio devetu titulu prvaka države i ponovo uzorno reprezentovao grad i državu u Evropi. 

Ispred Sportskog saveza Subotice prisutne je pozdravio v.d. sekretar, Dejan Vuković, čestitavši pri tom dobitnicima na osvojenim priznanima i organizatoru na uspešnoj manifestaciji, održanoj po trinaesti put.

- Drago mi je da ova akcija nastavlja tradiciju jer obuhvata veliki broj sportista koji su ostvarili dobre rezultate tokom godine, a posebnu draž ima što se bira samo deset najboljih. Svim dobitnicima čestitam, kao i udruženju „Lajoš Vermeš“ i organizatoru Nikoli Stantiću, koji ovom akcijom održavaju sećanje na Lajoša Vermeša, velikog čoveka – rekao je Vuković.

Prema oceni višečlanog žirija sačinjenog od sportista, sportskih radnika i novinara, koji je putem stranica „Novih Subotičkih novina” iznosio svoj sud o uspesima sportista i izabrao 10 najboljih, prvo mesto zauzeo je Davor Štefanek, rvač Spartaka, koji po četvrti put dobija ovo priznanje. Njemu je pripala i prelazna medalja „Lajoš Vermeš”.

- U poslednjih nedelju dana sam dobio dva velika priznanja. Dobiti priznanje u svom gradu mnogo znači, ali i ono koje sam dobio pre nekoliko dana ima izuzetnu vrednost. Zahvaljujem se udruženju „Lajoš Vermeš“ i organizatoru Nikoli Stantiću jer je ovo izuzetna stvar za sve sportiste. Lepo je kada ostvareni rezultati i uspeh budu nagrađeni – rekao je Štefanek - Prošle godine sam rekao da bih voleo da ne budem najbolji, tačnije taj koji nosi ova priznanja, jer ima mlađih koji su izuzetni sportisti. Subotica je grad sporta i ima veoma mnogo talenata. Moj zadatak je da sledeće godine izborim učešće na Olimpijskim igrama i donesem jednu od tri medalje. Ne znam da li ću ponoviti rezultat iz Rija i da li ću uzeti neko odličje. Nije važno hoću li se vratiti sa medaljom, bitno je da dam sve od sebe. Potrudiću se da ostvarim dobar rezultat i da se nađemo još jednom na ovom mestu. Što se tiče moje sportske karijere, posle toga je sigurno završavam, ali ostajem u sportu kao rukovodilac, a jednog dana nadam se i kao trener.

Član Kluba dizača tegova "Spartak", Tamaš Kajdoči, prema ostvarenim rezultatima i glasovima žirija zauzeo je drugo mesto, kao i prošle sezone.

- Veoma mi je drago da sam se našao na drugom mestu, odmah iza Štefaneka. Prošla godina je bila izuzetno teška. Imali smo mnogo takmičenja, ali smo Ervin Rožnik i ja osvojili prvo mesto na Svetskom prvenstvu za studente. Na prvenstvu Sveta sam ostvario dobar plasman i osvojio važne bodove za Olimpijske igre. Ovo priznanje mi mnogo znači i daje podsticaj da nastavim sa uspesima – rekao je Kajdoči.

Treće mesto pripalo je Andreju Barni, plivaču Spartaka. Zbog obaveza u Americi priznanje u njegovo ime primio je njegov otac.

Prvoj trojici su uručene medalje, a ostalima koji su se našli među 10 najboljih dodeljene su „Vermešove plakete“.

Četvrto mesto dele dve dame, Violeta Slović kapiten Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ i Leona Rogić (umetničko klizanje). Peti je Nemanja Ćalasan, sada već bivši fudbaler Spartaka. Na šestom mestu se nalaze Nora Bognar (sportski penjač) i Ervin Rožnjik (dizač tegova).

Danilo Dulić, uspešan mladi plivač Spartaka, zauzeo je sedmo mesto.

- Ovo je pokazatelj da sam radio dobro protekle godine i da treba da nastavim ovako, da nižem izuzetne rezultate – jasan je Dulić

Na osmom sledi Miljan Milović (Muški odbojkaški klub "Spartak"), dok deveto mesto dele Nikola Sedlak (Šah klub "Spartak") i Stefan Kostadinović (Stonoteniski klub "Spartak"). Na desetom mestu se našao Uroš Kojadinović, rukometaš Spartaka. 

Medalja za najbolji kolektiv pripala je Ženskom fudbalskom klubu „Spartak“, koji je osmu godinu za redom šampion države.

- Kako bi rekao Štefanek, dobijao je velika priznanja, ali mu je veoma drago kada u svom gradu Subotici bude nagrađen i zato ova medalja ima posebnu draž i vrednost. Na isti način u ime Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ želim da se zahvalim onima koji su dali do značaja da su ostvareni rezultati bitni za ovaj grad. Na samom terenu su se igračice i štručni štab potrudili da budu najbolji u državi. Kada znate istoriju Lajoša Vermeša i čujete sve ono što oslikava ove prostore ova medalja će imati posebno mesto u našim vitrinama među mnogobrojnim priznanjima, a mi dajemo obećanje da ćemo pokušati i ove godine da odbranimo šampionsku titulu – rekao je Zoran Arsić, predsednik ŽFK "Spartak".

I ove godine je dodeljena medalja za sportski podvig godine, a zaslužio ga je talentovani fudbaler Vanja Zvekanov koji je, uz ogroman talenat i još veću upornost pronašao put do italijanske Đenove. Ovo priznanje će od 2019. godine nositi ime po izuzetno talentovanom i uspešnom stonoteniseru Spartaka, Luki Andrašiću, čiji se život iznenada i prerano ugasio.

Akciju organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860” na čelu sa sportskim novinarom Nikolom Stantićem, a uz podršku Sportskog saveza Subotice, Grada Subotice, prijatelja i sponzora.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Uvek u pravu Odgovori
Da li je to onaj Štefanek što je bio sportista i osvojio zlatnu olimpijsku medalju dok sam za njega žestoko navijao ili onaj što je neki dan prilikom držanja govora povodom dodele priznanja u Beogradu u jednoj kratkoj rečenici tri puta uspeo da se pokloni liku i delu Aleksandra Vučića. Ako ovo pročita(ju) neka zna(ju) da više ne navijam ni za jednog ni za drugog.
ornela
To je onaj koji je jedva zavrsio trogodisnju srednju skolu a sada ima diplomu fakulteta!
petro Odgovori
UVEK U PRAVU@- Ajde ti lepo počni nešto da treniraš pa vidi koliko je dug put do olimpijskog šampiona. A onda kada nešto postigneš u životu daj sebi pravo da komentarišeš uspešne ljude. A što se tiče tvoje frustracije likom i delom Aleksandra Vučića i za to postoji lekarska dijagnoza i stručan naziv.
Uvek u pravu Odgovori
Štefaneka citiram doslovce: "Može da se osvoji više olimpijskih medalja ali je samo jedno priznanje od strane predsednika Republike, i ono mi znači više od svega". Da li su to reči jednog sportiste ili neke prodane duše zarad neke funkcije? Lekarska dijagnoza treba vama trojici a ne meni. Ustvari, dijagnozu znam, treba vam terapija.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.