Komentara: 9
Pregleda: 4976
Foto

Stefan Milenković i Subotički simfonijski orkestar oduševili Subotičane

04.09.2022. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
U okviru proslave Dana grada, sinoć je na Gradskom trgu održan tradicionalni koncert Subotičkog simfonijskog orkestra, a kao solista nastupio je Stefan Milenković, jedan od najcenjenijih violinista na svetu.
Stefan Milenković i Subotički simfonijski orkestar oduševili Subotičane

Predvođeni dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića, članovi Subotičkog simfonijskog orkestra i ovoga puta priredili su sugrđanima veče za pamćenje. Umetnici ovog sastava sinoć su scenu delili sa Stefanom Milenkovićem koji je, nakon koncerta, pohvalio kolege, ali i subotičku publiku.

Bilo je fenomenalno, ali ništa manje od toga nisam ni očekivao. Bila mi je čast i zadovoljstvo da sarađujem sa Subotičkim simfonijskim orkestrom. Publika je bila srdačna, ali Subotičani inače važe za dobru publiku. Za nas umetnike ovo je najlepša kombinacija. Subotica ima divnu estetiku i duh, ovo je publika koja poznaje dobru muziku. Uživali smo svi - kazao je Milenković nakon koncerta.

Stefan Milenković i Subotički simfonijski orkestar oduševili SubotičaneNa programu su bili biseri klasične muzike, odnosno dela Čajkovskog, Sarasatea, Bizea i drugih proslavljenih kompozitora.

Iz Subotičkog simfonijskog orkestra navode da je nastup sa najboljim svetskim violinistom ogromno zadovoljstvo i nezaboravno iskustvo.

Stefan Milenković i Subotički simfonijski orkestar oduševili Subotičane

Bilo je sjajno. Deliti scenu sa Stefanom Milenkovićem uvek je veliki događaj za sve muzičare, kao i za ljubitelje klasične muzike. Stefan je, kao i uvek, bio brilijantan, a publika je uživala. Siguran sam da ćemo uskoro ponoviti ovakav spektakl - poručio je Miloš Nikolić, direktor Subotičkog simfonijskog orkestra.

Gromoglasni aplauzi koje je publika poklanjala umetnicima nakon svake kompozicije svedoče o tome da su Subotičani uživali sinoć na Gradskom trgu koji je bio pun, baš kao i prethodnih večeri. 

Stefan Milenković i Subotički simfonijski orkestar oduševili Subotičane

Izvor: Subotica.com
Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Stefana Milenkovića Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Stefana Milenkovića Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Stefana Milenkovića Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Stefana Milenkovića Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Stefana Milenkovića Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Stefana Milenkovića Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Stefana Milenkovića Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i Stefana Milenkovića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4976
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.