• Pregleda: 2348

Statistika posećenosti za mesec avgust 2007.

Statistika posećenosti za mesec avgust 2007.

Mesec za mesecom, rekord za rekordom... ko se iole razume znaće koliko je značajna poseta ovakog tipa sajta. Ove cifre su zvanična statistika Portala a preuzeli smo ih od nezavisnog servisa Google analytics i prezentujemo je našim posetiocima i potencijalnim oglašivačima...

A za AVGUST izgleda ovako
http://www.subotica.com/cms/files/subotica.com_GA_avgust_2007.png

Ukratko.. imali smo 229.161 posetu, jedan posetilac u proseku pogleda preko 20 stranica, zadrži se više od 22 minuta, izjednačeno je korišćenje brovzera Firefox i Internet explorer, 55% posetilaca zna našu adresu (direktno je ukucava) dok ostalih 45% do nas dolazi većinom preko pretraživača ali i sa drugih sajtova.. Raduju nas i sve veće brzine pristupa naših posetilaca, modemska veza je po ovoj statistici pala na 20%, što je sasvim solidno... uzimajući u obzir da su naši posetioci u 84% slučajeva iz unutrašnjosti, iz Srbije, ne možemo precizno da odredimo i gradove / regione ali sudeći po registrovanim članovima i izjašnjenim lokacijama, neuporedivo više je posetilaca iz Subotice i neposredne okoline..

Alexa rejting je sada ispod 10.000 u svetu, da budem precizniji, zaključno sa današnjim danom 9.290 sajt po ovom svetskom servisu... kada se to podeli po regionima, pa po državama, ovaj Portal je 8. u Srbiji, ako se sa spiska 100 najposećenijih sajtova u Srbiji isključe međunarodni sajtovi poput sajtova google.com, myspace.com ili msn.com... od portala SUBOTICA.com bolje su rangiraniji samo Internet pretraživači, sajtovi nekih nacionalnih medija ili foruma kao i sajtovi državnih institucija...

http://www.alexa.com/data/details/traffic_details?q=&url=www.subotica.com
http://subotica.com/cms/files/alexa_trafic_rank_avgust.png


* Alexa
Odavno postoje pitanja:
- ko je najveći na internetu Google, Yahoo ili Microsoft?
- ko je je "veći" B92 ili Blic ili Glas javnosti?
- ko ima više posetilaca Krstarica ili Serbiancafe?
- da li im se broj poseta povećava ili opada?
- šta posetioci posećuju na određenim sajtovima?

Kada bi svi web sajtovi standardizovali svoje servise za merenje i javno ih prikazali odgovori bi bili krajnje laki.

Međutim, ne koriste svi isti software za merenje, rezultati različitih servisa uglavnom nisu isti zbog razlika u načinu na koji prikupljaju podatke, dostupnosti i kapaciteta servera.

Takođe brojne poslovne tajne ili mane webmasteri sakrivaju time što ne prikazuju svoje statistike ali ipak postoji jedinstven i nezavisan monitoring posećenosti svih sajtova na svetu. Ovaj monitoring vrši Alexa.com - najveći i najpoznatiji servis na svetu za rangiranje.

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.