Komentara: 0
Pregleda: 2824

Statistika posećenosti za mesec avgust 2007.

03.09.2007. u 16:27h

Mesec za mesecom, rekord za rekordom... ko se iole razume znaće koliko je značajna poseta ovakog tipa sajta. Ove cifre su zvanična statistika Portala a preuzeli smo ih od nezavisnog servisa Google analytics i prezentujemo je našim posetiocima i potencijalnim oglašivačima...

A za AVGUST izgleda ovako
http://www.subotica.com/cms/files/subotica.com_GA_avgust_2007.png

Ukratko.. imali smo 229.161 posetu, jedan posetilac u proseku pogleda preko 20 stranica, zadrži se više od 22 minuta, izjednačeno je korišćenje brovzera Firefox i Internet explorer, 55% posetilaca zna našu adresu (direktno je ukucava) dok ostalih 45% do nas dolazi većinom preko pretraživača ali i sa drugih sajtova.. Raduju nas i sve veće brzine pristupa naših posetilaca, modemska veza je po ovoj statistici pala na 20%, što je sasvim solidno... uzimajući u obzir da su naši posetioci u 84% slučajeva iz unutrašnjosti, iz Srbije, ne možemo precizno da odredimo i gradove / regione ali sudeći po registrovanim članovima i izjašnjenim lokacijama, neuporedivo više je posetilaca iz Subotice i neposredne okoline..

Alexa rejting je sada ispod 10.000 u svetu, da budem precizniji, zaključno sa današnjim danom 9.290 sajt po ovom svetskom servisu... kada se to podeli po regionima, pa po državama, ovaj Portal je 8. u Srbiji, ako se sa spiska 100 najposećenijih sajtova u Srbiji isključe međunarodni sajtovi poput sajtova google.com, myspace.com ili msn.com... od portala SUBOTICA.com bolje su rangiraniji samo Internet pretraživači, sajtovi nekih nacionalnih medija ili foruma kao i sajtovi državnih institucija...

http://www.alexa.com/data/details/traffic_details?q=&url=www.subotica.com
http://subotica.com/cms/files/alexa_trafic_rank_avgust.png


* Alexa
Odavno postoje pitanja:
- ko je najveći na internetu Google, Yahoo ili Microsoft?
- ko je je "veći" B92 ili Blic ili Glas javnosti?
- ko ima više posetilaca Krstarica ili Serbiancafe?
- da li im se broj poseta povećava ili opada?
- šta posetioci posećuju na određenim sajtovima?

Kada bi svi web sajtovi standardizovali svoje servise za merenje i javno ih prikazali odgovori bi bili krajnje laki.

Međutim, ne koriste svi isti software za merenje, rezultati različitih servisa uglavnom nisu isti zbog razlika u načinu na koji prikupljaju podatke, dostupnosti i kapaciteta servera.

Takođe brojne poslovne tajne ili mane webmasteri sakrivaju time što ne prikazuju svoje statistike ali ipak postoji jedinstven i nezavisan monitoring posećenosti svih sajtova na svetu. Ovaj monitoring vrši Alexa.com - najveći i najpoznatiji servis na svetu za rangiranje.

Postavljeno pre 16 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2824

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.