Komentara: 43
Pregleda: 4732
Video
Foto

"Starter" za gradske autobuse i dalje tema polemike vlasti i opozicije

06.04.2023. u 11:00h > 23:22
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj, 34. sednici Skupštine grada Subotice usvojeno je svih 17 tačaka dnevnog reda, a najviše polemike izazvalo je davanje saglasnosti na Prvu izmenu Programa poslovanja Javnog preduzeća „Subotica-trans” za 2023. godinu.
"Starter" za gradske autobuse i dalje tema polemike vlasti i opozicije

Sam pomen na kupovinu "startera" otvorio je pandorinu kutiju polemika vlasti i opozicije. Sa skupštinske govorinice pljuštale su kritike na račun preduzeća i rukovodstva grada i ukazivane na navodne nepravilnosti u poslovanju. Sa druge strane direktor tvrdi da je afera „starter“ isfabrikovana zbog toga što je počeo da menja mnoge nepravilnosti koje je zatekao u preduzeću.

- I pored odličnih specifikacija uređaj je ipak vraćen dobavljaču a zbog ogromnog pritiska dela javnosti i neosnovanih optužbi koje je trpeo. Prilikom nabavke  multifunkcionalnog uređaja utvrdili smo da je potraživan uređaj starije generacije a isporučen nam je drugi i zato smo rešili da stvar vratimo na početak – kaže Dejan Ljubisavljević, direktor “Subotica transa”. - Afera „starter“ je hajka na njega lično, a sve je počelo nakon što je predsednika Udruženja vozača dobila otkaz u preduzeću. Puno toga nije valjalo, od isplate deviznih dnevnica, sukoba interesa do nabavke autobusa koji nisu smeli. Zbog svega toga je i počela ova ujdurma.

"Starter" za gradske autobuse i dalje tema polemike vlasti i opozicije

Opozicija, pak, tvrdi da je kod kupovine startera sporno sve , kako kupovina, tako i vraćanje dobavljaču.

- Ako su sve radili ispravno, zašto su ga vratli nazad, da li da zataškaju aferu ili je u pitanju nešto drugo. Očigledno je reč o koruptivnom poslu i građanani to treba da znaju – poručio je Miroslav Milojević iz Pokreta građanske Subotice.

"Starter" za gradske autobuse i dalje tema polemike vlasti i opozicijeDa opozicija duguje izvinjenje subotičkoj javnosti zbog kontradiktornosti u izjavama i zbog poluinformacija koje su izneli, kao i da je uređaj koštao 15 puta više nego što je plaćen poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

- Imamo zamenu teza, problem je kada neko govori istinu, a nije problem kada neko izgovara neistine – poručio je Bakić, podsetivši još jednom da je kupljen od bespovratnih tranferisanih sredstava Dunav osiguranja.

"Starter" za gradske autobuse i dalje tema polemike vlasti i opozicije

Pored ove tačke usvojena je i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za centralni deo prostora „Banje Palić” na Paliću, kao i Odluka o donošenju Plana generalne regulacije za naselje Novi Žednik. Doneta je i Odluka o izmenama Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji Grada Subotice i Odluka o radnom vremenu Apotekarske ustanove Subotica, a usvojeno je i Rešenje o davanju mišljenja o opravdanosti proširenja područja Slobodne zone „Subotica”.

Snimak 34. sednice gradskog parlamenta:

Izvor: Subotica.com
34. sednica Skupštine Subotice 34. sednica Skupštine Subotice 34. sednica Skupštine Subotice 34. sednica Skupštine Subotice 34. sednica Skupštine Subotice 34. sednica Skupštine Subotice 34. sednica Skupštine Subotice 34. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 43
Pregleda: 4732
Povezane teme

Suboticatrans

sednica skupštine grada

stevan bakić

miroslav milojević

dejan ljubisavljević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.