Komentara: 10
Pregleda: 2565

Stare i nove sekcije "Bunjevačkog kola"

11.10.2013. u 17:41h
Izvor: RTV Yueco
Posle teške situacije, u kojoj se protekle dve godine nalazio Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, rad u sekcijama se nastavlja punim intezitetom. Pored starih, svima poznatih sekcija folklora, u „Bunjevačkom kolu“ počele su sa radom i nove sekcije, a sve u cilju upoznavanja dece sa tradicijomi kulturom.
Stare i nove sekcije "Bunjevačkog kola"

Kroz prostorije „Bunjevačkog kola“ ove nedelje je prošlo više od 300 dece iz PU „Naša radost“, koja su se upoznala sa sekcijama orkestra, folklora i šivenja tradicionalne nošnje.

Sigurno najpoznatija sekcija, sinonim Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ je sekcija folklora. Rad u sekcijama se odvija u tri starosne grupe.

Nakon teške finansijske situacije, u kojoj se našao Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, te prekida rada, ponovo su pokrenute stare, ali i nove sekcije. Kako bi se upoznali sa sekcijama u „Bunjevačkom kolu“, kojem je neophodan podmladak, više od 300 dece PU „Naša radost“ ove nedelje se upoznalo sa radom ovog centra.

Sve informacije o radu sekcija, zainteresovani mogu dobiti u prostorijama HKC „Bunjevačko kolo“, u Preradovićevoj ulici, broj 4. HKC„Bunjevačko kolo“ je najstarija institucija Hrvata, koja je osnovana još 1969. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 2565
Povezane teme

bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.