• Pregleda: 2233

Stare i nove sekcije "Bunjevačkog kola"

Posle teške situacije, u kojoj se protekle dve godine nalazio Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, rad u sekcijama se nastavlja punim intezitetom. Pored starih, svima poznatih sekcija folklora, u „Bunjevačkom kolu“ počele su sa radom i nove sekcije, a sve u cilju upoznavanja dece sa tradicijomi kulturom.
Stare i nove sekcije "Bunjevačkog kola"

Kroz prostorije „Bunjevačkog kola“ ove nedelje je prošlo više od 300 dece iz PU „Naša radost“, koja su se upoznala sa sekcijama orkestra, folklora i šivenja tradicionalne nošnje.

Sigurno najpoznatija sekcija, sinonim Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ je sekcija folklora. Rad u sekcijama se odvija u tri starosne grupe.

Nakon teške finansijske situacije, u kojoj se našao Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, te prekida rada, ponovo su pokrenute stare, ali i nove sekcije. Kako bi se upoznali sa sekcijama u „Bunjevačkom kolu“, kojem je neophodan podmladak, više od 300 dece PU „Naša radost“ ove nedelje se upoznalo sa radom ovog centra.

Sve informacije o radu sekcija, zainteresovani mogu dobiti u prostorijama HKC „Bunjevačko kolo“, u Preradovićevoj ulici, broj 4. HKC„Bunjevačko kolo“ je najstarija institucija Hrvata, koja je osnovana još 1969. godine.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

10
fgfh Odgovori
Samo napred bravo, nek ste se resili onog [*...*] davora i bice sve ok, [*...*]
SAČUVAJ ME BOŽE BAJIĆA Odgovori
Pa druže Mirko Bajiću kakav ti je sada plan. 300 dece na jednoj strani a ti obavezno suprotan da budeš na drugoj. Nemaj da dozvoliš deca da te pobede budi muško sad kada je zapelo. Nemoj slučajno da budeš bezobrazan prema njima [*...*]
cule Odgovori
Hrvatski kulturni centar Bunjevacko kolo a u prevodu za BAJICA i POKORNICA
Srpski kulturni centar Bunjevacko kolo
Ne zaboravite ko je osnovao Bunjevacko kolo??
Pitanje za Bajica i Pokornica???
KO??
NACE ZELIC naravno pravi Bunjevac koji se ne stidi svog Hrvatskog porekla
pravdak Odgovori
Cule, koliko si bolestan u mrznji,sta ti mislis Bunjevci izrode i janjicare kao ti vole?Naravno ne i izjasnili su se i pored nametanja crkve pogotovo.Zar nije smesno Hkc,,Bunjevacko kolo,,? Ne to je zalosno i takve table treba skinuti i baciti u proslost,zapamti postoje Bunjevci,Hrvati i vi pokondirene tikve!
pravdak Odgovori
Sacuvaj me boze-Malo si smesan da su deca ili dica protiv bilo koga,pa direktor je vas Hrvat i salje decu u vase leglo,naravno da decu zloupotrebi decu koju niko nije pitao gde bi da idu,zar ne?
stormwatch Odgovori
Napred SVA Suboticka KOLA!!!! Najbolji ste!
Delija Odgovori
Pozvana sva deca iz nase radosti ane samo hrvatska , a drugo pravi Bunjevac se nikad nebi ponizio i rekao da je hrvatskog porekla jer osim sto smo na veliku zalost katolici kao i hrvati to nam je jedino zajednicko i nista drugo i tako neka i ostane
cule Odgovori
Delija
Ti si Srbin pa pogledaj sta kazu tvoja braca o tome iz Beograda
http://pescanik.net/2012/03/vlaska-posla/
Pusti nas Hrvate Bunjevce da peremo prljavi ves izmedju nas ako imas malo kulture
cule Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=vqslR82xHho
Za sve Bunjevce koji jos sumnjaju da li su Hrvati ili ne evo DOKAZ od istoricara i profesora filozofije gospon Zigmanova iz Tavankuta
SAČUVAJ ME BOŽE BAJIĆA Odgovori
Delija
Junače pa ti si pokatoličeni Srbin nemoj da čekaš. Hej derane pa ti si Delija BRE nemoj pred Beogradskim delijama verski da se sramotiš odma da si se prekrstio tako ti oca Bajića BRE.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.