Komentara: 45
Pregleda: 4723
Video
Foto

Stanovnicima Zorkine ulice dozlogrdilo: "Svakodnevno nam ulicom protutnji na stotine kamiona"

29.02.2024. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
Kroz Zorkinu ulicu, koja je inače veoma uska (teško se mimoilaze i dva automobila) i u kojoj ograničenje brzine iznosi 40 km/h, dnevno protutnji na stotine kamiona visoke nosivosti, kao i šlepera. Nezadovoljni građani uputili su apel nadležnima od kojih očekuju da se angažuju u rešavanju ovog problema.
Stanovnicima Zorkine ulice dozlogrdilo: "Svakodnevno nam ulicom protutnji na stotine kamiona"

Revoltirani građani koji žive u ovoj ulici okupili su se jutros kako bi ukazali na problem bezbednosti u saobraćaju koji je, zbog izgradnje brze pruge, intenziviran u poslednjih godinu dana.

- Kamioni ovuda konstantno cirkulišu i prave štetu na putu, rasipaju zemlju koju prevoze, a kada je kiša za sobom ostavljaju blato pa posle narod mora da se organizuje da čisti ulice. Zbog mimoilaženja su proširili put za širinu njihovih vozila, voze tik uz bandere i električne instalacije, kao i uz naše ograde. To je opasno za život. Mi nismo dobili autobus ovde jer nam je rečeno da je ulica isuviše uska, a sada se u istoj toj ulici svakodnevno mimoilaze kamioni i šleperi - priča uznemireno Balaž Sabo Šipoš iz ove ulice - Uglavnom voze veoma brzo, a ovde je ograničenje 40 km/h i to nije bez razloga. Najveći problem je što voze u konvojima, to zaista stvara veliki nemir i nemogućnost života u takvim uslovima. Jasno nam je da negde moraju da prolaze, ali način na koji to rade je nekorektan. Prave štetu na putu.

Stanovnicima Zorkine ulice dozlogrdilo: "Svakodnevno nam ulicom protutnji na stotine kamiona"Kako vele meštani, zbog velike frekvencije kamiona, stradaju i ograde, kao i zidovi u pojedinim kućama.

- Imam štetu, pucaju mi zidovi, a moja kuća je nova - ističe Nikola Godar koji u Zorkinoj ulici živi od 1974. godine - Iskačem iz kreveta kada počnu da tutnje ulicom i prelaze preko rupa. To krene ujutru od 4h i onda samo prolaze jedan za drugim. Ne mogu da se odmorim.

Zbog kamiona koji su "dovezli" nemir u nekada mirnu ulicu stanovnici strahuju za bezbednost dece i starih.

Stanovnicima Zorkine ulice dozlogrdilo: "Svakodnevno nam ulicom protutnji na stotine kamiona"- Ovde ima mnogo porodica sa bebama, kao i starijih ljudi koji voze bicikl. Međutim, kolovoz uopšte više nije bezbedan za njihov prolazak. Ovo je nekada bio miran kraj, a sada smo stigli do toga da strahujemo za sopstvenu bezbednost. Nadamo se da niko neće nastradati zbog neopreznih vozača koji ne poštuju ograničenja - dodaje Sabo Šipoš.

Iako su vidno uznemireni, stanovnicima Zorkine ulice razumevanja ne manjka, te ističu da shvataju značaj izgradnje pruge, ali dodaju da očekuju od izvođača radova da ublaže štetu koju kamioni prave.

Stanovnicima Zorkine ulice dozlogrdilo: "Svakodnevno nam ulicom protutnji na stotine kamiona"Nismo mi nadležni da peremo ulice za njima niti da saniramo rupe na putevima. Ne moraju oni da betoniraju put, ali neka nanaesu neki tucanik, neka reše ove rupe sa strane da bude prohodno, jer nije prohodno, a nije ni bezbedno - zaključuju stanovnici ove ulice - Znamo da je obećano da će se na kraju projekta izgradnje pruge sanirati šteta na putevima, ali ovo traje već godinu dana i korektno bi bilo da dok traju radovi  makar počiste za sobom i dovedu ullicu u prohodno stanje.

Izvor: Subotica.com
Razgovor sa stanovnicima Zorkine ulice povodom lokalnih problema Razgovor sa stanovnicima Zorkine ulice povodom lokalnih problema Razgovor sa stanovnicima Zorkine ulice povodom lokalnih problema Razgovor sa stanovnicima Zorkine ulice povodom lokalnih problema Razgovor sa stanovnicima Zorkine ulice povodom lokalnih problema Razgovor sa stanovnicima Zorkine ulice povodom lokalnih problema Razgovor sa stanovnicima Zorkine ulice povodom lokalnih problema Razgovor sa stanovnicima Zorkine ulice povodom lokalnih problema
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 45
Pregleda: 4723
Povezane teme

mz zorka

rupe na putevima

brza pruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.