Komentara: 21
Pregleda: 7588

Stanovnici MZ "Mali Bajmok" strahuju za svoju bezbednost

14.10.2013. u 16:26h
Izvor: RTV Yueco
U Mesnoj zajednici „Mali Bajmok“ održan je zbog građana na temu: Bezbednosti građana u naselju. Inicijativu su podneli građani zbog problema čestih krađa i provala u naselju. Na kraju je dogovoreno da se organizuje sastanak sa načelnikom PU Subotica, da se poveća broj pozornika na ulicama i formira Komisija za odnose sa Romima, pošto u pojedinim slučajevima oni su prepoznati kao provalnici.
Stanovnici MZ "Mali Bajmok" strahuju za svoju bezbednost

U proteklih nedelju dana građani su mesnoj zajednici prijavili 20 slučajeva koji se odnose na krađu tašni ili lančića. Građani tvrde da posle 16 časova u naselju nema policije.

Predstavnici Mesne zajednice su istakli da se u proteklih mesec dana smanjio broj provala i krađa za 6 odsto. Međutim nisu zadovoljni rezultatima, i očekuju da policija ozbiljnije shvati ovaj problem.

Zboru građana je prisustvovao i predsednik Edukativnog centra Roma. On je i predložio formiranje Komisije za međunacionalne odnose i izneo dobre primere kako su ti problemi rešeni u naseljim “Peščara”, “Čantavir”  i “Horgoš”.

Građani su predložili i da se formiraju civilne straže, ali je to odbijeno. Traže sastanak i ministrom policije  i da se poveća broj policajaca koji će da patroliraju naseljem.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 7588

Povezane vesti

Povezane teme

provalnik

razbojništvo

krađa

mali bajmok

savet za bezbednost grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.