Komentara: 5
Pregleda: 2755

Stanovnici Kelebije žele vrtić na mestu ruine

12.07.2013. u 16:26h
Izvor: RTV City
Objekat u ulici Veljka Vlahovića na Kelebiji već desetak godina stoji napušten a u međuvremenu je u potpunosti ruiniran a iz njega je odneto sve što ima bilo kakvu vrednost. Iako je preko puta škola Sečenji Ištvan, u kojoj ima predškolsko odeljenje postoji potreba za jaslicama za najmlađe, decu do 3 godine, koju roditelji svakodnevno moraju voditi u gradske vrtiće.
Stanovnici Kelebije žele vrtić na mestu ruine

Pokret „Upravo sada“ zalaže se da MZ što pre reši problem ovog objekta u koji više od 10 godina nije ulagano a najbolje rešenje bile bi jaslice jer je za tim najveća potreba. Objekat je do pre dve decenije i bio vrtić a potom je iznajmljivan i na tom mestu je postojao kafić, diskoteka i fitnes centar.

Međutim, kako su poslednji zakupci ovog objekta otišli pre desetak godina, nije bilo nikakvog održavanja a unutrašnjost objekta je opljačkana. Da li su za to odgovorne komšije ili omladina koju obično svi krive za ruiniranje napuštenih objekata nije poznato. Policija nikad nije pozvana i nije došla da utvrdi šta se desilo sa objektom u kome su ostali samo zidovi.

Turzai Ferenc, član predsedništva pokreta  „Upravo sada“: „Došlo je do toga da je svako koristio objekat i on je sad ni u kakvom stanju. Ruševina je i ostali su samo zidovi i krov, sve ostalo je u raspadanju. Roditelji na Kelebiji nemaju gde da smeste decu uzrasta do 3 godine. Ne mogu da se prihvate ni posla, znamo kakvo je danas stanje sa majkama, ne mogu da se vraćaju na posao jer ne mogu da smeste decu.“

Predložena alternativa MZ je da se deca smeste u nedovršenu kuću ali meštani ističu da to nije najbolje rešenje. Ferenc Turzai pita kako je moguće da se neki objekat vrati MZ u ovakvom stanju, ko je za to odgovoran i da li je selo imalo ikakve koristi od objekta poslednjih decenija.  Turzai je izrazio sumnju da MZ može da reši ove probleme jer kako navodi u centru sela 15 godina nije ni posađeno cveće a nema čak ni državne zastave u ovom pograničnom mestu.

„Ne molimo MZ nego zahtevamo da se izjasne po ovom pitanju i da u kratkom roku obaveste stanovništvo kako teku radovi i molim bez laži i bez lažnih obećanja.“ - izjavio je Turzai Ferenc.

U MZ kažu da nisu imali novca saniraju nastalo stanje od kada objekat nema zakupca. Ne znaju ko je odgovoran za devastiranje a za kompletno renoviranje objekta koji bi i po njima trebao poslužiti kao jaslice, potrebno je 8 miliona dinara.

„Išli smo na tender koji smo dobili i za sad smo skupili 50% ulaganja za kompletno renoviranje objekta koji bi služio kao jaslice za malu decu. Obećano nam je da ćemo dobiti i drugi deo na drugom tenderu koji je u toku.“ - rekao je Gabor Tišić, predsednik Saveta MZ "Kelebija".

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2755
Povezane teme

Kelebija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.