Komentara: 12
Pregleda: 7804
Foto

Stanovnici Đeri Ferenca žele da probiju put, komšija daruje zemlju, ali...

04.08.2021. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Stanovnici Đeri Ferenca žele da probiju put, komšija daruje zemlju, ali...

Naš sugrađanin Jožef Gandiš više od tri decenije stanuje u naselju Makova sedmica u Ulici Đeri Ferenca, koja ima čak pet krakova, a samo dva vode na glavni, Majšanski put. U jednom od krakova, živi Jožef sa još nekoliko komšija, kojima bi značilo da se put probije i ulica izađe na Majšanski put ili bar do Ulice Milutina Uskokovića.

Stanovnici Đeri Ferenca žele da probiju put, komšija daruje zemlju, ali...- Put sam prvobitno sam probio, svojim kamionom. Potom nam je dve godine bilo zatvoreno, tako da ne možeš ni ući ni izaći autom. Prethodni gradonačelnik je dolazio i obećavao da će se raditi na rešavanju problema, došli su geodeti, a zatim i korona i sve je stalo. Kada smo u martu ponovo bili u Gradskoj kući, rečeno nam je da nema para - objasnio je Jožef. - Bili bismo zadovoljni da jednom prođe mašina da to izravna. Nije to skupo, neka je 100 evra, ali da bismo posuli kamenom treba nam još 2.000 evra, a za to nemamo para sami da damo.

Kako kažu Jožefove komšije, potreba je utoliko veća jer dosta dece prolazi tim putem, a i stvorili bi se i uslovi da u taj deo ulice uđu kamioni gradske "Čistoće". S obzirom na to da bi put trebalo da se spoji sa drugim ulicama preko privatnih poseda, svoj doprinos rešenju problema ponudio je Lazo Nikolić, koji je spreman da bez naknade ustupi oko 3.500 kvadrata svog zemljišta, koje izlazi na Ulicu Milutina Uskokovića, zarad javnog interesa svojih komšija.

Stanovnici Đeri Ferenca žele da probiju put, komšija daruje zemlju, ali...- Parcelu sam kupio pre dve godine i spreman sam da dam površine svoje zemlje koliko treba da se Đeri Ferenca spoji sa Milutina Uskokovića. Pre dve godine je obećano kod gradonačelnika da će ovo biti rešeno, došli su izbori pa korona, sad je sve stalo. Želeo sam da poklonim deo zemljišta za ovaj put, rekli su mi u Gradskoj kući da zakonski ne može tako. Rekli su mi, iako to ne želim, da moraju nešto da mi plate, a novca nema - požalio se Lazo.

Sa meštanima je bio i predsednik Saveta MZ Makova sedmica, Mirsad Nalić. Kada se još podrobnije upoznao sa problemom, odmah je pozvao Gradsku kuću, zakazao već za petak prijem kod gradonačelnika, gde će sa stanovnicima ove ulice pokušati zajednički da nađu rešenje ovog problema.

Stanovnici Đeri Ferenca žele da probiju put, komšija daruje zemlju, ali...

- Za problem znam još od 2015. godine, od kada sam predsednik Saveta MZ. Još tada smo pokušali da rešimo problem preko tadašnjeg gradonačelnika, međutim, bio je problem što je parcela bila u posedu drugog vlasnika. Sada kada postoji vlasnik koji želi da pokloni deo svog zemljišta, stvari će se lakše rešavati - kazao je Mirsad Nalić. - S druge strane imamo realan problem i pitanje ko je ovim građanima od osamdesetih pa na dalje davao dozvole da grade kuće. Svestan sam da građani nemaju ni vodovod ni kanalizaciju, da piju vodu iz bunara, ali opet se vraćamo na to ko je njima davao građevinske dozvole. Još jedan od problema je što komšijski odnosi nisu baš najbolji, što je otežavajuća okolnost, jer ako želimo da se probije put treba saglasnost svih komšija.

Stanovnici Đeri Ferenca žele da probiju put, komšija daruje zemlju, ali...

Izvor: Subotica.com
Komunalni problemi u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici Komunalni problemi u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici Komunalni problemi u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici Komunalni problemi u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici Komunalni problemi u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici Komunalni problemi u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici Komunalni problemi u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici Komunalni problemi u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 7804

Povezana zviždaljka

Povezane teme

makova sedmica

mirsad nalić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.